nlc.hu
Utazás

Hétvégenként Győrbe szállítják a mosonmagyaróvári kismamákat

Pénteken mentőautóval viszik az összes kismamát Mosonmagyaróvárról Győrbe – akár közvetlenül a szülés után

Komoly fennakadásokat okoz, hogy Mosonmagyaróváron a szülészet csak hétköznapokon működik. Olykor olyan kismamákat szállítanak át, aki még ki sem pihenhette a szülés fáradalmait.

Már a győri kórházban is fennakadásokat okoz, hogy márciustól hétvégenként az összes kismamát átszállítják hozzájuk Mosonmagyaróvárról. Már maga a szállítás is nagy energiákat igényel, lévén nem mindig áll hozzá rendelkezésre elég mentőautó, és a környék mentőinek kapacitásait is jelentősen leköti – írja a Blikk.

Kismama

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

A helyzet azóta tart, hogy a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban megszűnt számos ellátás, például szülni csak hétfő reggel nyolctól péntek délután négyig lehet. Egy nagymama a Facebookon így írta le a helyzetet:

Ki sem pihenték a szülési fáradalmakat, amikor péntek délelőtt át szállították őket, és még 8 kismamát és újszülöttet a győri városi kórházba. 8 kismama, 8 baba, 8 mentő. Mivel Óváron nincs ennyi szállítási kapacitás ezért mindenhonnan jött mentő, Győr, Csorna, Kapuvár. Szerencsésen odaértek.

A lap kereste a Karolina Kórház illetékeseit, de nem kaptak választ a kérdéseikre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top