nlc.hu
Utazás

Ezeken az első osztályokon a legjobb utazni

Pezsgő, franciaágy, saját mozirendszer: ezek a legjobb első osztályok a világon

Van olyan első osztály, ahol „csak" egy kényelmes ülésben, szomszédok nélkül élvezheted az utat – vagy reszketheted végig a turbulenciát –, míg máshol kétszemélyes ágyak várják a gazdag utasaikat. Mutatjuk, melyek a legtutibb első osztályok a világon.

Egy világranglista szerint a Singapore Airlines, az Emirates, és a Swiss International Air Lines első osztályáért rajonganak a leginkább a tehetős utasok. Ha pedig azt is meg szeretnénk tudni, hogy a szűk lábtérrel rendelkező turistaosztályok mellett milyen körülmények között utaznak azok, akik akár milliós tételeket is kiperkálnak a kényelemért (és leginkább a kiváltság érzéséért), elég csak keresgélni a TikTok zavarosában. 

Első osztály

Fotó: Getty Images

Ha összebújva, ágyikóban szeretnél átrepülni a világon

A lista élén álló Singapore Airlines híres franciaágyas első osztályán ezt is megteheted. A luxuskabin úgy néz ki, mint egy hotelszoba, amihez mozirendszer, minibár, szobaszerviz, ingyenes ajándékok, személyzet és természetesen aranyárban mért pezsgő is jár.

Közismert tény, hogy az Emirates kiemelkedően jó, ami a repülési élményt és a luxusszolgáltatásokat illeti. A turistaosztályuk is meglehetősen kényelmes, még az ilyen hosszú lábúaknak is, mint amilyen én vagyok, de ebből a TikTok-videóból az is kiderül, hogy mi lett volna, ha az első osztályra veszek jegyet.

Potom 14 500 dollárért, azaz több mint ötmillió forintért.

Egy influenszer, aki csak első osztályról posztol a TikTokon, természetesen az Emirates járatáról is készített videót. Ebben azt láthatjuk, hogy a hat számjegyű összegért cserébe zárható ajtajú luxuskabint kapott, olyan szokásos első osztályos extrákkal, mint a pizsama,  luxusmárkájú parfüm és egyéb kozmetikumok, minőségi ételek, minibár és saját mozirendszer. 

@luxetravelcouple What it’s like to fly 14hrs in Emirates first class 📍Miami to Dubai #emiratesfirstclass #emirates #luxurytravel #planetok #firstclasstravel ♬ Company success (middle) - TimTaj

„Szóval több mint ötmilliót fizettél egy ülésért, egy pizsamáért, ingyenes ajándékokért, és némi ropogtatni valóért” – írta az egyik kommentelő, míg mások azt mondták, hogy ennyi pénzért már egy privát gépet is kibérelhetett volna. Az influenszer videóját eddig másfél millióan nézték meg, és több mint 14 ezren mondták el a véleményüket a látottak alapján. 

Jó sokat fizettél a WiFiért!

– írta ironikusan az egyik hozzászóló.

Ami a TikTok-videóból nem derült ki, hogyha valaki az első osztályon repül az Emirates légitársasággal, saját sofőrrel utazhat a repülőtérre, aki a leszállás után a célállomásra is elviszi. De ez több légitársaságnál is így van.

A Swiss International Air Lines az előzőekhez képest jóval visszafogottabb., már-már puritán hatást kelt. Nekem mégis ez a legszimpatikusabb a három közül. pont annyira funkcionális és komfortos, mint amennyit elvárnék egy repülő első osztályától. Ráadásul a SWISS üzemelteti Európa egyik legfejlettebb és szén-dioxid-hatékonyabb repülőgépflottáját. 

Nekem az is elkezdte piszkálni a kíváncsiságomat, hogy vajon melyik első osztály számít a legrosszabbnak a világon? Hivatalos listát nem találtam, ugyanakkor több helyen is a British Airways első osztályára mutogatnak, és nem sok jót mond Non Stop Dan, a népszerű utazó blogger az American Airlinesról. Főleg az ételt és a műanyag pohárba felszolgált pezsgőt sérelmezte.

Via: 1, 2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top