nlc.hu
Utazás

A Fővárosi Állatkert oldalához hasonló álprofilt hoztak létre csalók a Facebookon 

Csalók másolják a Fővárosi Állatkert Facebook-oldalát

A Fővárosi Állatkert oldalához hasonló kamuprofilt hoztak létre csalók a Facebookon.

A napokban felbukkant megtévesztő álprofil szándékosan igyekszik azt a benyomást kelteni, mintha a Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos Facebook-oldala lenne – írja az MTI.

Erről egy posztot is közzétett a Fővárosi Állat- és Növénykert:

Mint írják, posztok és más tartalmak jelentek meg, de nyereményjátékot is hirdetnek a Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook-oldalára hasonlító kamuoldalon; az intézmény már jelezte a visszaélést a közösségi oldal üzemeltetőinek, hétfő délutánig azonban még nem történt érdemben változás – hívja fel a figyelmet az intézmény. A kamuprofil készítője a név mellett az intézmény logóját is használja, és részben az állatkert valódi Facebook-oldaláról átvett posztokkal és videókkal – amelyek közül a legkorábbi csak egy hete került fel – igyekszik megtéveszteni a felhasználókat. Az álprofil URL-címe csaknem azonos, azonban az „állatkert” szó második „l” betűje helyett nagy „I” betű szerepel. 

Fővárosi Állatkert épülete

A Fővárosi Állat- és Növénykert egyik épülete (Fotó: Getty Images)

Az intézmény a hivatalos Facebook-oldalán és a honlapján is közzétett erre vonatkozó figyelmeztetést, de a médián keresztül is figyelmeztetik az embereket arra, hogy ne dőljenek be a szándékos megtévesztésnek. 

És ha már az állatkertnél tartunk, emlékeztek a szökevény Sanyira, a kis pingvinre, akit mindenki örökbe akart fogadni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top