nlc.hu
Utazás

Szlovákiában lezuhant kisrepülőgép magyar pilótája

Holtan találták meg az eltűnt kisrepülőgép magyar pilótáját Szlovákiában

Csütörtök este óta keresték a kisrepülőt, amelyet egy magyar pilóta vezetett, és Szlovákiából Lengyelországba tartott, amikor eltűnt.
A lezuhant kisrepülőgép roncsai a szlovákiai Orava régióban

Holtan találták meg a magyar pilótáját annak a kisrepülőgépnek, amely csütörtökön a kora esti órákban tűnt el a radarról az észak-szlovákiai Orava régióban – közölte az oravai kutató-mentő szolgálat. A lezuhant gép roncsaira helikopterek segítségével bukkantak. 

A Paraméter korábban azt írta, hogy a pilóta Nagytapolcsányban szállt fel és Lengyelország felé tartott. A gép csütörtökön 18:45 körül tűnt el a radarok elől Oravská Lesná felett, pilótája SOS-jelet küldött. Feltehetően egyedül ő volt a fedélzeten. 

Hatalmas köd volt, a repülőt nem látták, csak hallották, amint kihagy a motorja

– mondta Igor Janckulík, a helyi mentőszolgálat illetékese.

A rendőrség csütörtökön este nyolc óra után kapott értesítést a légügyi hatóságtól a kisrepülő lezuhanásáról. Több szervezet mentőegységei és önkéntesek siettek a helyszínre, és egy nagyobb területet fésültek át, a kutatásba a lengyelek is bekapcsolódtak.

A gépet hivatásos magyar pilóta vezette, aki már több mint 4500 repülési órát teljesített.

(Kiemelt kép: Facebook/Orava Rescue System)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top