nlc.hu
Utazás

Cápatámadás Egyiptomban

Apja szeme láttára ölte meg a cápa a turistaparadicsomban, videón a vérfagyasztó jelenet

A parton lévők sokkot kaptak a látványtól.
cápa

Apja szeme láttára ölt meg egy 3-4 méteres tigriscápa egy 23 éves orosz férfit az egyiptomi Hurghadánál – számolt be a Tények. A szerencsétlenül járt férfi éppen a barátnőjével volt a tengerben, amikor megjelent a cápa. A nőnek még sikerült kiúsznia a partra, párja azonban már nem tudott elmenekülni.

A támadásról döbbenetes videó is készült:

Mint az ijesztő felvételen is látszik, a fiatal férfi kapálódzni kezd, miközben a cápa többször is lehúzza a víz alá, sőt meg is forgatja a vízben. Amikor ismét felbukkan a férfi, kiabálni kezd, azt ordítja: “Apa, segíts!” Közben a cápa ismét magával rántja a férfit, aki végleg eltűnik a tengerben. Amikor a motorcsónak a helyszínre ért, már késő volt.

Közben a parton elszabadult a káosz, az emberek szinte sokkot kaptak a látványtól.

A cápa a támadás után többször is felbukkant a part közelében, a helyiek végül kifogták és a partra vonszolták.

Egy Hurghadában lévő magyar búvár azt nyilatkozta a Tényeknek, hogy a tengerpart biztonságos, az orosz fiatal messze beúszott a tengerbe. “Van telepített cápaháló, de arról nincs pontos információ, hogy a hálón belül vagy kívül úszott a férfi. (…) Másodperceken múlik minden. (…) A motorcsónak hangja elriaszthatja a cápát” – mondta el Bolubás Brigitta.

Hurghada környékén ritkán történik cápatámadás, az elmúlt száz évben ez volt a második eset. Legutóbb tavaly támadt itt egy nőre cápa: leharapta a lábát. Ugyan kimentették a vízből, de már nem tudták újraéleszteni.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top