nlc.hu
Utazás

Bírságot kap az, akinek nem megfelelő az öltözete

55 ezer forintnyi bírságot is kaphatunk Horvátországban, ha nem megfelelő az öltözetünk

A horvátországi Split követte Dubrovnikot és megtiltotta, hogy az emberek bizonyos zónákon belül meztelenül, alsóneműben, vagy bikiniben sétáljanak a városban.

Egyre többen választják a nyaralás úticéljának Horvátországot, azonban nem árt, ha az indulásunk előtt néhány fontos szempontot figyelembe veszünk, nehogy egy szép csekket kapjunk a kezünkbe. 

A horvátországi Split

A horvátországi Split (Fotó: Pexels/Spencer Davis)

 A LadBible beszámolója alapján a horvátországi Split követte Dubrovnikot, és megtiltotta, hogy az óvárosban meztelenül, alsóneműben vagy bikiniben sétáljanak az emberek. 

Az év elején Split városi tanácsa közzétette az új szabályokat és elmondták, hogy azok miként vonatkoznak bizonyos helyekre, illetve a turistákra. 

Az A zónán belül (kulturális-történelmi központ) tilos fürdőruhában, alsóneműben vagy ruha nélkül közterületen tartózkodni

– állt a hivatalos dokumentumban.

Egy helyi hírportál szerint a rendelet célja, hogy rendet tegyen a városban. 

A beszámoló szerint a kommunális felügyelők járőrözni fognak az utcákon, figyelve a szabálysértőket, akik 55 ezer forintnak megfelelő bírságot is kaphatnak.

 

A brit külügyminisztérium honlapja tájékoztatást adott a Horvátországba látogatáshoz szükséges tudnivalókról. Ebben szerepelt, hogy bírságot szabhatnak ki a helytelennek ítélt viselkedésért.

Tehát tilos a városokban való sétálás ing vagy fürdőruha nélkül, a kábítószer-fogyasztást népszerűsítő ruházat viselése, illetve a közterületen való alvás és a műemlékek tetejére való felmászás, továbbá az A zónán belül tilos a közterületen az alkoholtartalmú italok fogyasztása. (Kivéve a vendéglátóipari szolgáltatások teraszain.)

 

A kormány arra is figyelmeztette a lakosságot, hogy a közrend megzavarásának minősülő cselekményekért (pl. verekedés, ittas vezetés, sértegetés) akár másfél millió forintos büntetést is kiszabhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top