nlc.hu
Utazás

Hőhullám Amerikában

Texas egyes részein már 50 fok van

Hűsölőközpontokat nyitottak Amerika szerte, mert egy hőhullám lecsapott az Egyesült Államokra.

Alig értek véget a tornádok az Egyesült Államokban, máris itt az újabb időjárási jelenség, amely nehézzé teszi az életet: olyan hőhullám csapott le Amerikára, hogy a hőség miatt figyelmeztetést adott ki Texas, Louisiana és Florida államok egyes részeire az amerikai országos meteorológiai szolgálat.

A hivatalos előrejelzés szerint Texas állam partvidéki részén a nagy páratartalom miatt a hőérzet eléri a 46 Celsius fokot, míg Brownsville és Corpus Christi városokban megközelíti az 50 fokot. A levegő mért hőmérséklete ugyanakkor ennél jóval alacsonyabb, 35 fok körül alakul, Dallasra 34 fokot jeleztek előre, miközben páratartalom miatt a hőérzetet 40,5 fok.

szökőkútban táncolnak

Mindenki hűti magát (Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesse)MTI

Louisiana államra és Florida déli részére hasonló hőmérsékleti értékekre hívta fel a figyelmet a meteorológiai szolgálat a Mexikói-öböl térségéből érkező magas páratartalmú légtömegek miatt.

Közben Texas kormányzója katasztrófa sújtotta területté nyilvánította a 8 ezer lakosú Perryton városát, ahol csütörtök este tornádóban három ember meghalt és a település jó része romba dőlt, mintegy 160 embert kellett orvosi ellátásban részesíteni.

A forgószél nyomán a beállt hőségben mintegy ezer ember volt áram nélkül szombaton, és Greg Abbott kormányzó közlése szerint minden anyagi forrást biztosítanak a gyors újjáépítéséhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top