nlc.hu
Utazás

Eltűnt a tengeralattjáró, amely a Titanic roncsaihoz tartott

Eltűnt a tengeralattjáró, amivel turistákat szállítottak a Titanic roncsaihoz

Vasárnap szakadt meg a kapcsolat azzal a tengeralattjáróval, amely a Titanic roncsaihoz szállított volna turistákat. Kezdetben azt sem lehetett tudni, hogy hányan is utaztak a fedélzeten.

Eltűnt az Atlanti-óceánban egy tengeralattjáró, amivel turistákat vittek a Titanic roncsának megtekintésére – írta meg a 444. Pontos részleteket továbbra sem lehet tudni a napokkal ezelőtt eltűnt tengeralattjáróról. Kezdetben az is kérdéses volt, hogy pontosan hány ember utazott a fedélzeten.

A Titanic roncsa

A Titanic roncsa (Fotó: Getty Images)

A mai napra kiderült, hogy öten indultak el megnézni a Titanic roncsait. A fedélzeten feltehetően jelen volt Hamish Harding brit üzletember is, aki már az űrben is járt, illetve a francia haditengerészet egykori parancsnoka, Paul Henry Nargeolet is.

A parti őrség közlése szerint a tengeralattjáró 96 órán keresztül képes a víz alatt maradni, de azt nem lehet tudni, hogy továbbra is a víz alatt tartózkodik, vagy már feljött a felszínre, csak nem tud kommunikálni.

A kapcsolat már a merülés után másfél órával megszakadt, de csak hétfőn jelezték, hogy valami nem stimmel, mivel a tengeralattjáró késik, ezért kutató-mentő küldetést indítottak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top