nlc.hu
Utazás

Ez történik a szállodákban megmaradt szappanokkal

Ez történik a szállodákban megmaradt szappanokkal

Most megtudhatod, mi történik a szállodákban összeszedett, félig elhasznált szappanokkal.

Egy TikTok videó terjed a neten, amelyben az látható, hogy mi lesz a szállodai szobákban összegyűjtött szappanmaradékok sorsa. Szerencsére nem a szemetet növelik velük, hanem újrahasznosítják, vagyis újra szappant készítenek belőlük. Így:

@scienceinsider What happens to the used soap you leave behind after your hotel stay? #Hotels #Recycling #Sustainability ♬ original sound - Science Insider

Ezt egyébként te is megteheted, belekóstolhatsz a házi szappankészítés örömeibe, és így egy kicsivel csökkentheted a felesleges szemetelést, ráadásul időtöltésnek is kellemes. A maradék szappanok felhasználására több lehetőség is kínálkozik. Egyrészt gőz felett összeolvaszthatóak egy nagy tömbbe, de ennek a végeredménye nem túl mutatós. Másrészt le lehet reszelni, forró vízben vagy mikrohullámú sütőben megolvasztani, különféle gyógynövényekkel, olajokkal illatosítani, színezni, díszíteni és végül formába önteni.

Kádban fürdik egy nő.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top