nlc.hu
Utazás

Friss: előkerült Varga Csaba hegymászó

Előkerült Varga Csaba hegymászó, aki június 30-án tör a csúcsra

Tegnap még arról számoltunk be, hogy egy ideje nem adott magáról életjelet. Szerencsére kiderült, hogy a nagyváradi Varga Csaba jól van, és épp akklimatizációs köröket teljesít, hogy a hónap végén belekezdhessen a csúcs meghódításába.

A 8125 méteres Nanga Parbat pótlólagos oxigén és teherhordók nélküli meghódítására készül Varga Csaba. A hegymászóról az a hír terjedt el, hogy nem ad magáról életjelet, ám szerencsére jó hírek érkeztek. Mint kiderült, kedd délután érte el a 3-as tábort 6750 méteren, ám mivel az egy nagyon meredek szakaszon van, másfél óráig tartott, hogy kiássa magának a sátorhelyet. Egy viharos éjszaka után szerda reggel indult vissza az alaptáborba, ahová délután ért le. Úgy érzi, nagyon jól sikerült akklimatizációs körökön van túl – írja az ATV.

Varga Csaba

Részlet Varga Csaba Erdélyi Magyar Televíziónak adott interjújából

Most néhány napos pihenő következik, és ha nyílik az időjárási ablak, a hegymászó nekiindul a Himalája híres hegycsúcsa meghódításának. Varga Csaba eddig öt 8000 méter fölötti magasságú csúcsot mászott meg pótlólagos oxigén nélkül, ezzel ebben a kategóriában a legeredményesebb magyar hegymászó. Célja, hogy a Nanga Parbat csúcsán meglobogtassa a Nagyvárad feliratú magyar zászlót és megemlékezzen az idén 150 éves Magyarországi Kárpát Egyesületről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top