nlc.hu
Utazás

Rettenetes hőség volt az egyik InterCity vonaton

“Rettenetes hőség volt” – nem működött a légkondi, tikkadoztak az emberek az InterCityn

Voltak, akik az ügyfélszolgálattól kértek segítséget.

Egy utas jutatott el felvételeket az RTL Híradójához arról, hogyan viselték az emberek, hogy az egyik, Nyíregyházáról Budapestre tartó InterCity vonaton nem működött a légkondicionáló berendezés , az ablakot pedig nem lehetett kinyitni, a büfékocsiban pedig csak pénzért lehetett vízhez jutni. Az utasok a MÁV ügyfélszolgálatán kértek segítséget, így az egyik kalauz végül kinyitotta az ablakokat. 

A MÁV az RTL megkeresésére azt válaszolta, hogy a légkondicionáló berendezés még Nyíregyháza előtt elromlott, és ugyan az egyik jegyvizsgáló kinyitott egy ablakot, de az ott ülő utas jelezte, hogy zavarja a huzat, ezért a többi ablakot hagyja zárva.

A Vasutasok Szakszervezete szerint a régebbi vasúti kocsikban nincs légkondicionáló, az IC-kocsikban is csak a legújabbakban működnek tökéletesen ezek a berendezések, és várhatóan egyre több meghibásodás lesz, ha a MÁV nem fordít több pénzt a kocsik karbantartására.

A MÁV a Híradó megkeresésére azt írta, egyelőre a vasúti kocsik 42 százaléka légkondicionált, a jövőben csak ilyen kocsik beszerzését tervezik. 

Vonat a Nyugati pályaudvaron 2021. szeptember 1-jén

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top