nlc.hu
Utazás

Ilyenek voltak régen a KISZ-táborok

Micsoda fotók! Így nyaraltak a szüleink a KISZ-táborokban

A mai gyerekek el sem tudják képzelni, hogy telt az egykori KISZ-táborok látogatóinak vakációja, pedig lehet, hogy tetszene nekik, ha belekóstolhatnának.

Ezekkel a régi képekkel igazi időutazásra hívunk: megmutatjuk, mivel ütötték el az időt annak idején a KISZ-táborok lakói, akik az ötvenes évektől egészen a nyolcvanas évek végéig élvezhették a szocreál üdülők vendégszeretetét.

KISZ táborban nyaraló fiatalok

Fotó: Fortepan / Szalay Béla

A táborlakók fontos feladata volt, hogy hasznossá tegyék magukat, ezért megesett, hogy cseresznyeszedésre, árokásásra vagy egyéb csapatban végezhető munkára fogták be a fiatalokat. Munkájukért ugyan nem ütötte pénz a markukat, mégsem dohogtak: a közös élmény összekovácsolta a csapatot, aminek köszönhetően megszámlálhatatlanul sok barátság és szerelem szövődött a táborozók között.

Te tudod, mi az a KISZ?

A KISZ nem más, mint a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség rövidítése, a mára fogalommá vált, emlékezetes nyári táborok szervezője. Az ide érkezők a nyári hónapokban is dolgoztak, de emellett szórakoztak (például vetélkedőkkel, akadályversenyekkel, közös sporttal, zenés estekkel) és ismerkedtek is egymással, így garantáltan rengeteg élménnyel tértek haza.

KISZ tábor
Megnézem
Összes kép (10)

Nyitókép: Fortepan / Szalay Béla

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top