nlc.hu
Utazás

Túrázót mentettek a Sághegyen

12 órát volt egy kidőlt fa alatt egy túrázó, miután 20 métert csúszott lefelé a hegyen – óriási szerencséje volt, hogy időben rátaláltak

Kirándulót mentettek a tűzoltók a Sághegyi Tájvédelmi Körzetben.
életmentés

Majdnem kihűlt egy túrázó, aki több mint 12 órát töltött a hidegben éjszaka egy fa alá szorulva a  Sághegyi Tájvédelmi Körzetben, Celldömölk közelében. Az 58 éves férfi egyedül indult kirándulni még pénteken, letért az ösvényről, megbotlott és 20 métert csúszott lefelé, amíg a fa megállította – számolt be a Tények. Mozdulni sem tudott, csak a feje és az egyik karja látszott ki. Hiába volt nála telefon, nem tudott segítséget hívni. Végül egy közelben élő nő hallotta meg a kiabálását másnap reggel.

„Reggel fél 6-kor felébredtem, kimentem kávézni a teraszra és az éktelen kiabálásra figyeltem fel” – mesélte a Sághegyen élő Petőné Szabó Magdolna. Ő hallotta meg a férfit szombat reggel. Azonnal szólt a szomszédainak, közösen próbálták megtalálni a bajba jutottat. Hívták a 112-t, ezután már 3 irányból – a szomszédok mellett már a rendőrök is – keresték.

A mentést több tényező is nehezítette: szakadt az eső, emiatt nemcsak meredek, hanem csúszós is volt a hegyoldal. Végül mentőkötéllel hozták fel a szakadékból a sérült férfit.

Mire rátaláltak, már veszélyesen lecsökkent a testhőmérséklete, kórházba vitték. A bajba került túrázónak óriási szerencséje volt, mivel ha még néhány óráig nem találnak rá, kihűlésben meg is halhatott volna.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top