nlc.hu
Utazás

Kitálalt egy influenszer: megbetegítette az insta-tökéletes élet

Kitálalt egy influenszer: megbetegítette az insta-tökéletes élet és a sok utazás

Hihetetlen helyeken járt, mégis csak akkor lett jobban, amikor felhagyott a tökéletesnek tűnő, influenszer életével.

Lauren Juliff  olyan karriert futott be, amiről a legtöbb ember csak álmodhat. Influenszerként éveken át utazott szerte a világban, több mint 100 országban járt.

uazó inluenszer

Fotó: Instagram

„Mindig is az volt az álmom, hogy minél többet lássak a világból, így miután ez valósággá vált, elhatároztam, hogy soha többé nem engedem el ezt az életet” – mesélte a Mirrornak.

Lauren megtalálta a szerelmet is, Thaiföldön találkozott jelenlegi partnerével, aki szintén főállású utazó, és vele együtt fedezte fel a világot. Öt év elteltével azonban valami megváltozott.

„Pánikrohamokat kaptam. Már tinédzserként is szenvedtem a szorongástól, de mióta digitális nomád lettem, ritkán találkoztam vele. Hirtelen a semmiből minden nap pánikrohamom lett, spontán úgy éreztem, hogy haldoklom, és vissza kellett rohannom a szállodámba” – magyarázta Lauren.

Különböző módokon próbáltam orvosolni a panaszokat, például jobban étkeztem, edzettem, naplóztam és meditáltam, de semmi sem működött. Egy nap pánikrohamot kaptam egy forgalmas étteremben, és próbáltam megnyugtatni magam. A páromtól kérdezte, hogy vajon akkor is lennének pánikrohamaim, ha abbahagytam volna az utazást és otthonra leltem volna? Beszéltem arról, hogy mit jelentene egy otthon: következetességet, rutint,  ismerős érzést” – mesélt arról az időszakról, amikor kezdett arra gyanakodni, hogy az állandó utazás nem tesz jót a mentális, fizikai egészségének.

Három fő probléma volt számomra: a magány, az egészségtelen életmód és a munka-magánélet egyensúlyának hiánya. 

– mesélte, majd hozzátette, hogy amikor az ember folyamatosan utazik, ugyan új emberekkel találkozik, co-working terekben sosincs egyedül, ugyanakkor nem alakulnak ki állandó kapcsolatok, és ez bizony magányos érzés lehet. Mindemellett nehéz az egészséges életmódot tartani, megfelelő ételeket enni, sportolni járni, rendszert vinni a mindennapokba.

Ez pedig különösen akkor igaz, ha néhány naponta új városba költözöl, mint ahogy azt tette az influenszer is. 

Kezdetben elképesztő volt, de öt év után beteg és egészségtelen lettem. Híztam, mert nem tudtam ellenőrizni az étrendemet, és gyakran éreztem magam fáradtnak és motiválatlannak. Öt év alatt tucatszor kaptam ételmérgezést. emiatt folyamatos gyomorproblémákkal küzdöttem” – mesélte.

Lauren rájött, hogy a válasz az, ha abbahagyja az utazást, és gyökeret ver valahol.

Lisszabonba, Portugáliába költözött, és egy évre szóló bérleti szerződést írt alá egy lakásra. Ugyan így is utazott hathavonta, de lett egy bázisa.

Barátokat szereztem, megtanultam főzni, hobbit kezdtem el, megháromszoroztam a webhelyem bevételét, és leküzdöttem a szorongásaimat” – újságolta a lapnak.

Mostanában Melbourne-ben, Ausztráliában él a párjával az év kilenc hónapjában, és hármat utazik.

Most sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzem az életem: jobban tudom vezetni a webhelyemet, egészségesebb rutinjaim vannak, és még mindig szeretek világot látni.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top