nlc.hu
Utazás

Jönnek az egységes méretű kézipoggyászok

Egységesítené a kézipoggyászok méretét az Európai Parlament

Nagyon eltérő lehet, hogy melyik légitársaság mekkorát enged fel a gépre.
kézipoggyász

Egy német férfi petíciót adott be az Európai Parlamenthez, mert igazságtalannak tartotta, hogy ha több különböző légitársasággal utazik, akkor az a kézipoggyász, amelyik az egyiknél megfelelő méretű, nem biztos, hogy elfogadható a másiknál. Emiatt pluszköltsége keletkezik. Az Európai Parlament megvizsgálta a kérdést, és októberben állásfoglalást adott ki, miszerint egységesíteni kell az unióban a kézipoggyászok méretét – számolt be az RTL Híradó.

Az Európai Parlament azt is szeretné, ha minden légitársaságnál benne lenne a repülőjegy árában egy ésszerű méretű kézipoggyász ára is.

Ha ingyenes is a kézipoggyász, a méretét a légitársaságok egyre csökkentik az RTL Híradó által megkérdezett légiközlekedési szakértő szerint. 

Óriási szükség van az átlátható egységesítésre, mert az elmúlt 10-15 évben rengeteget változtak a szabályok, és azok az utasok, akik évente egyszer vagy kétszer utaznak különböző légitársaságokkal, képtelenek követni ezt a szabályozást” – magyarázta Varga G. Gábor.

A további lépésekről az Európai Bizottság dönthet.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top