nlc.hu
Utazás

Rejtett kamerát talált airbnb-s szállásán egy turista

Olyan dolgot talált az airbnb-s szállásán, hogy teljesen összeomlott, majd elmenekült onnan

Minden turista rémálmát kellett éberen átélnie a walesi férfinek.

Elsőre jó üzletnek tűnt napi negyven fontért Airbnb-szobát bérelni a walesi Aberystwyth fürdővárosban. Amikor viszont a vendég kiszúrta a kanapéba gyömöszölt webkamerát, hirtelen elment a kedve a szállástól – írja a Daily Mail.

Olyan dolgot talált az airbnb-s szállásán, hogy teljesen összeomlott, majd elmenekült onnan

A szintén walesi, cardiffi Ian Timbrell

a volt Twitteren osztott meg egy fotót, ezzel:

Az Airbnb-m webkamerája az egész nappalit figyeli. Nem kellett volna kihúznom a konnektorból? Nekem ez a magánszféra megsértésének tűnik!

Az LMBT-aktivista Timbrell bejegyzését

eddig több mint 875 000-szer tekintették meg.

 

A férfi megérkezésekor nem vette észre a készüléket, amitől aztán ki is borult. A kaput mégis az tette be nála végleg, hogy a szállás konyhájában legyek zümmögtek. Emiatt döntött végül úgy, hogy este nyolc körül lelép egy közeli szállodába.

Tehát, mire megtaláltam az Airbnb-mben a hátborzongató webkamerát, az egészet ellepték a legyek. Nézd csak: több százan vannak. Undorító. Este 8 órakor kell új szállást keresnem egy olyan városban, amit egyáltalán nem ismerek.

A MailOnline rákérdezett a dologra a szállást közvetítő Airbnb-nél,

akik szerint ügyfelüket tájékoztatták a kameráról a szállás leírásában.

Azonban fájlaljuk, hogy vendégünknek nem volt pozitív élménye. Ezért, bár a vendég nem kérte felvettük a kapcsolatot a házigazdával, aki teljes egészében visszatérítette az összeget. A rögzítő eszközökkel kapcsolatban szigorú szabályaink vannak, és intézkedünk az időnként tudomásunkra jutott problémákkal kapcsolatban.

Az Airbnb amúgy tiltja a „szándékosan elrejtett” rögzítőeszközöket. A lakástulajdonosok nem használhatnak biztonsági kamerákat vagy rögzítő eszközöket „privát helyiségekben, például hálószobákban, fürdőszobákban vagy hálóterületeken, vagy amelyek megfigyelik azokat”. A közös helyiségekben azonban megengedettek a kamerák, ha a tulajdonos egyértelműen jelzi, hogy ott vannak, és jelzi, hogy felvételek készülnek.

Timbrell körülbelül két órát bírt ki az ingatlanban,

mielőtt másik szállást keresett volna. Előtte, bár kérte a tulajdonost a kamera kiiktatására, az nem tett semmit, emiatt is távozott végül a helyről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top