nlc.hu
Utazás

Az 5 legpiszkosabb tárgy egy repülőn

Ez az 5 legpiszkosabb tárgy egy repülőn – a légiutas-kísérők szerint

Összegyűjtötték a legkoszosabb tárgyakat a repülőgép fedélzetén. Ha ezt elolvastad, mindig lesz nálad kézfertőtlenítő a repülőn!

A Szövetségi Légiközlekedési Hivatal adatai szerint naponta közel hárommillió utas repül át az Egyesült Államokon, és további milliók utaznak szerte a világon. Ezeket a gépeket gyorsan meg kell fordítani, és bár az elhivatott takarítószemélyzet mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes ülést megsúrolják, mielőtt a következő utasok beszállnak, néha előfordulhat, hogy a dolgok lemaradnak, vagy egy kicsit piszkosak maradnak egyik repülésről a másikra – írja a Yahoo. És a légiutas-kísérők szerint van néhány hely, amit érdemes elkerülni, vagy legalább kézfertőtlenítőt használni az érintésük után.

Íme az öt legpiszkosabb tárgy a repülőn:

1. Biztonsági előírások kártyái

„A repülőgép legpiszkosabb pontja az ülészsebben lévő biztonsági előírások kártya” – árulta el Josephine Remo légiutaskísérő és utazási blogger. És bár Remo megjegyzi, hogy a tálcás asztalokat általában letörlik (erről később), az utasításkártyákat nem. Tehát, miután elolvastad a biztonsági utasításokat, feltétlenül használj egy kis kézfertőtlenítőt – vagy ami még jobb, töröld le a használati utasítást egy nedves törlőkendővel, hogy megóvd magad és a jövőbeli utasokat a kórokozóktól.

 2. Felső szemetes

Ezenkívül Remo szerint kulcsfontosságú, hogy vagy töröld le, vagy egy kendővel nyisd csak ki a felső rekeszeket, mivel azokat „sok ember megérinti”, és „ritkán tisztítják”. Bár nehéz elkerülni őket, ha végeztél a kézipoggyász berakásával, egyszerűen használj még egyszer valamilyen kézfertőtlenítőt.

légiutas

A tálca tele lehet baktériummal (Fotó: Pexels.com)

3. Tálca

„Az utasok általában tudják, hogy a repülőgépek tele vannak szennyeződéssel, de a tálcás asztalok mindenen túltesznek” – mondta Sue Fogwell, a légiutas-kísérő, aki több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik. Elég, ha csak annyit mondok, hogy jó ötlet alaposan megtörölni a tálcás asztalt, miután felszálltál a fedélzetre, különösen evés előtt. Nem Fogwell az egyetlen, aki megosztja ezt az információt. A Travelmath egy 2015-ös tanulmánya kimutatta, hogy a tálcás asztalokon közel nyolcszor több baktérium van négyzetcentinként, mint a második legszennyezettebb helyen: a felső légtelenítő gombon.

4. Üléshuzatok

Az üléshuzatokat nem mindig cserélik ki vagy tisztítják meg” – tette hozzá Fogwell, kifejtve, hogy csak akkor cserélik ki vagy tisztítják meg őket, ha a személyzet külön kéri. De akkor sem lesz mindig tiszta. „Nem minden durva eseményről számolnak be, mivel járatkésést okozhat” – mondta. Azok számára, akik nem tudják elviselni a mocskos ülés gondolatát, rengeteg eldobható és újrafelhasználható üléshuzat található a piacon.

5. Kapaszkodók a mosdóban

A WC-ket rendszeresen takarítják, de a zárakat és az ajtókilincseket nem – magyarázta Remo. Emiatt Remo megjegyezte: „Jó ötlet, ha az utasok kézfertőtlenítőt használnak, miután elrakták a csomagjaikat, megérintettek bármit az előttük lévő ülészsebben, és kimennek a mosdóba.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top