nlc.hu
Utazás

A világ egyetlen lila homokos tengerpartja

Káprázatos a világ egyetlen lila homokos tengerpartja

A látvány nem véletlenül vonzza a turistákat, olyan ez, mint az északi fény: bakancslistás tétel, amit egyszer az életben látni kell.

Fehér homokos tengerpartról már mindenki hallott, sőt, a fekete homok sem ritka, a világon több olyan strandszakasz is található, ahol teljesen sötét a föveny. Ugyanakkor liláról szinte sosem hallani, aminek az az oka, hogy csupán egyetlen ilyen hely található a világon: a kaliforniai Pfeiffer Beach.

A geológiai érdekesség a Big Sur régióban fekszik, ami elsősorban szikláiról és mesés tájképéről híres, de egyre több embert vonz a lilás árnyalatú látvány is. Ezt a képet elnézve, ezen nincs mit csodálkozni.

Lila homokos part: Pfeiffer Beach

Nem győzzük csodálni! (Fotó: Getty Images/www.35mmNegative.com)

A homok színe elképesztő, noha, hogy mitől lesz ilyen árnyalatú, azt még a tudósok sem tudják 100%-ban. A leghihetőbb teória szerint a szín azokból a mangánkövekből származik, amik a partvonalból nőttek ki.

A homok attól függően változtatja egyébként a színét, hogy éppen milyen időben látogat valaki oda, naplementekor például különösen mély tónusúvá válik, de napközben egészen halványra színeződik.

Lila homokos part: Pfeiffer Beach

Naplemente idején egyszerűen elképesztő (Fotó: Getty Images/afm171)

A hely egy teljesen érintetlen partszakaszt jelent, ahol tényleg csak turistákat találni, a legközelebbi nagyváros San José, ami több mint 2 óra autóval. Ugyanakkor a látvány annyi látogatót vonz, hogy már parkolót is alakítottak ki a környékén, ahonnan biztonsággal megközelíthető a homokos part.

Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mi képtelenek vagyunk betelni ezekkel a színekkel!

Lila homokos part: Pfeiffer Beach

Mintha a szivárvány tükröződne vissza (Fotó: Getty Images/Tom Grubbe)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top