nlc.hu
Utazás

4 dolog, amit elvihetsz a szállodai szobádból

4 dolog, amit elvihetsz a szállodai szobádból

Van egy rossz hírünk: a köntöst nem, nem szabad elvinni!

A szállodákból pár dolgot valóban hazavihetünk magunkkal, de vannak dolgok, amiket nem. Mi az, amit igen, és mi az, amit nem? Összegyűjtöttük a legfontosabbak. 

Hazavihetjük

Szappan

Ha van valami – legjobb esetben –, ami minden szálloda szobájában megtalálható, az a szappan. Ousman Conteh, a Claridge House Chicago vezérigazgatója szerint ezeket a mini tisztálkodási eszközöket nyugodtan hazavihetjük magunkkal. A szakember azt is hozzátette, hogy nem ösztönzik a vendégeket, hogy elvigyék ezeket a szappanokat, de nem büntetendő, ha megteszik.  

Sampon, balzsam

A fürdőszobában tárolt mini szappanokhoz hasonlóan az utazási méretű sampont és balzsamot is hazavihetjük magunkkal, amennyiben megtetszett. A samponokon gyakran szerepel az adott szálloda neve, így, ha elvisszük, akkor gyakorlatilag segítjük a hotel hírnevének terjesztését.

Bármilyen ajándék

A szobába bekészített kávé, tea, cukor vagy az egyéb marketingcélú tárgyak, mint például toll vagy papír, ugyancsak hazavihető.

Amit a szállodai szobából hazavihetünk

Fotó: Getty Images

Amit nem vihetünk haza

Ágyneműk és törölközők

Az ágyneműt, törölközőt semmiképpen sem szabad elvinni a szállodai szobákból. Ennek ellenére a The Telegraph egy korábbi felméréséből kiderült, hogy az emberek 68 százaléka elismerte, hogy ágyneműt és törölközőt lop a szállodai szobákból.

Elektronikai eszközök

Nagyon egyértelmű, de mégsem az, legalábbis a tapasztalat szerint. Tilos elvinni minden elektronikai eszközt, amiről a szobákban elhelyezett szállodai üzenetek is figyelmeztetnek. Ha mégis valaki lopna, akkor a szállodák utánkövetéssel egészen biztos, hogy bevasalják az ellopott eszköz értékét a tolvajon, sőt, fel is jelentik az illetőt!  

Fürdőköpeny

Az egyik leggyakoribb tárgy, amiről az emberek úgy gondolják, hogy hazavihetik a hotelszobából, az a fürdőköpeny. Pedig nem, nem lehet hazavinni. A köpenyekhez általában jár egy papucs is, amit el lehet vinni, hiszen minden vendég újat kap. Ebből egészen biztos, hogy nem kerekedik balhé, ha esetleg úgy döntünk, hogy otthonra is jó lenne az új lábbeli, de a köntösnek maradnia kell.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top