Ezek most Európa legjobb úti céljai

Németh Orsi | 2024. Február 27.
Az European Best Destinations szerint ezek a legjobb európai úti célok az idén.

Elkészült a lista, ami azt mutatja meg, idén melyek a legnépszerűbb európai úti célok.

Marbella

Marbella egy tengerparti város Dél-Spanyolországban, Andalúzia autonóm közösségének déli részén. A dél-spanyol Costa del Sol és egész Spanyolország egyik legfontosabb turisztikai városa, éghajlatának és turisztikai infrastruktúrájának köszönhetően. A középkorban halásztelepülés, a 19. században vas-, ólom-, és grafitbányáiról volt ismert. Ma egy elegáns, a hírességek által látogatott üdülőhely. Több strandja van, amelyek mintegy 20 kilométer hosszúságban sorakoznak a part mentén. Itt található Európa egyik legjobb és legkedveltebb  golfpályája.

Fotó: Getty Images

Monaco

Monaco, hivatalos nevén Monacói Hercegség egy önálló és független városállam, a világ második legkisebb országa, amely Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődik a francia Riviérán. Egyedül Franciaországgal határos. A hercegség lenyűgöző történelemmel büszkélkedhet, közbiztonsága is kiemelkedő.

Málta

A 316 négyzetkilométeren élő mintegy 516 ezer lakosával Málta terület szerint a világ tizedik legkisebb és az ötödik legsűrűbben lakott önálló országa. Fővárosa Valletta, amely terület és népesség szerint is a legkisebb nemzeti főváros az Európai Unióban. Gyönyörű építészeti remekművek találhatóak a szigeten, Jó úti cél azoknak, akik szeretnek búvárkodni, vagy imádják a luxusszállodák kényelmét, hogy kiszakadjanak a mindennapokból.

Genf

A Genfi-tó partján, a Rhône folyó kifolyásánál fekszik. Lyontól 150 km távolságra van. A várost három hegylánc övezi, északnyugati irányból a Jura-hegység fő vonulata, délről a Vuache hegy, délkeleti irányból pedig a Salève hegység.

Az European Best Destinations szerint ide érdemes elutazni 2024-ben:

Exit mobile version