Utazás

3 mesés tóparti úti cél Európában

Nem szereted a nyüzsgő tengerpartokat, inkább valami csendes, nyugodt helyre vágysz? Akkor a következő tóparti úti célok tetszeni fognak!

Bled és Bohinj, Szlovénia

Szlovénia északnyugati részének leglátogatottabb turisztikai látványossága Bled és a tó közepén található kis sziget, rajta a Mária mennybemenetele-templommal. De ha már Szlovénia, akkor nem feledkezhetünk meg a Bohinj-tóról sem: az 530 méter magasságban fekvő, káprázatos Bohinj-völgy és a kristálytiszta vizű Bohinj-tó a Júliai-Alpok legvarázslatosabb helye.

Fotó: AlbertoLoyo/ iStock

Mälaren-tó, Svédország

A Mälaren Svédország harmadik legnagyobb tava, nyugatról kelet fele húzódik és a Balti-tengerbe ömlik Stockholmnál. A tavat körüljárva több mint 1200 kis szigetet és kastélyt találhat az utazó, tökéletes hely azok számára, akik nyugodt pihenésre vágynak.

Fotó: iStock/JMMedia

Braies-tó, Olaszország

A Braies-tó, „a Dolomitok gyöngye” varázslatos smaragdszínben pompázik. Mivel a Dolomitok részét képezi, a legszigorúbb védelem alatt áll, az UNESCO természeti örökségeinek egyike.

Fotó: iStock/Buffy1982

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top