nlc.hu
Utazás

Ezekben az európai városokban süt a legtöbbet a nap

Ezekben az európai városokban süt a legtöbbet a nap

Európa sokszínű kontinens, amely telis-tele van olyan helyekkel, ahol télen is nyár van.

A Holidu nevű oldal kutatása szerint a legmagasabb napsütéses órák számával rendelkező harminc európai város közül tizenkettő Spanyolországban, tizenegy pedig Olaszországban található. A térség legmelegebb városai leginkább Európa déli részén találhatóak, az átlaghőmérséklet 19 és 21 fok között mozog.

Spanyolországban Alicante az első helyen áll a legtöbb napsütéses órával rendelkező városok listáján, havonta összesen 349 napsütéses órával. A World Weather Online és a Holidu által összegyűjtött adatok szerint a második helyen az olaszországi Catania áll, havi 347 órával és 20 fokos hőmérséklettel.

A harmadik Murcia, a negyedik Malaga, az ötödik Las Palmas, de előkelő helyen szerepel még Granada és Sevilla is.

Ezekben az európai városokban süt a legtöbbet a nap

(Fotó: Getty Images)

Miért Spanyolország?

Alicante, Spanyolország legnaposabb városa, rengeteg látnivalót kínál, kezdve a lenyűgöző Costa Blancától az izgalmas tengerpartokig, a múzeumokig és történelmi helyszínekig, amelyeket érdemes megnézni. Murcia a mikroklímájáról ismert, a közelében lévő, kis öblökkel tarkított, végtelen strandok pedig kiválóan alkalmasak több vízi sportra vagy csak egyszerűen napozásra.

Miért éppen Olaszország?

Catania városa áll a második helyen, ami a napsütéses napokat illeti Európában. A város egyben a legnaposabb Olaszországban is, havonta átlagosan 347 napsütéses órával. Szicília ősi kikötővárosa népszerű aktív vulkánjáról, az Etnáról, de izgalmas látnivalókat is kínál, például az óvárost, amelyet az UNESCO Világörökség része. Palermo, egy másik szicíliai város zárja Európa legnaposabb városainak listáját. Ez a város is megér egy misét, nagyon sok mindent kínál: mivel Olaszország legnagyobb operaházának, és számos UNESCO Világörökségi helyszínnek ad otthont, ez a város ideális a kultúra és a napsütés szerelmeseinek, mivel átlagosan havi 340 órát süt a nap.

A listán hetedikként szerepel a Franciaországban található Nizza, ahol az átlagos havi 342 napsütéses óra mellé homokos strandok, bárok és éttermek, valamint kulturális programok is járnak. Nizza, akárcsak Spanyolország vagy Olaszország, megér egy misét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top