nlc.hu
Utazás

Ezek Európa legrosszabb közbiztonságú helyei

Ezek Európa legrosszabb közbiztonságú helyei

Ezekben az európai városokban egyáltalán nem érzik magukat biztonságban az emberek.

Európa legbiztonságosabb városai közé választották Koppenhágát, Oviedót, Ljubljanát és Groningent. De született egy olyan lista is, ami azokat a városokat rangsorolja, ahol nem érzik magukat biztonságban az emberek, ha este kilépnek az utcán.

Az európai városok életminőségéről készült felmérés alapján Róma az egyik legkevésbé biztonságos hely a kontinensen. A válaszadók mindössze harmincnyolc százaléka mondta azt, hogy biztonságban érzi magát egyedül sétálva, éjszaka a városban.

Rossz közbiztonságú városok

Fotó: Getty Images

Talán nem annyira meglepő, hogy Athén és Nápoly is szerepel a negatív rangsorban.

A listán ezek mellett szerepel még – meglepő módon magyar város is – Szófia, Miskolc, Ostrava, Isztambul, Liege és Marseille is.

A kutatás arra is rávilágított, hogy a nők kevésbé érzik magukat biztonságban a városokban, mint a férfiak, és az 55 évesnél idősebb, illetve a munkanélküliek esetében is alacsonyabb a biztonságérzet.

Egy londoni befektetési tanácsadó cég, a Henley & Partners pedig felmérést készített arról is, hogy a világ mely városaiban él a legtöbb milliomos, valamint milliárdos. A kutatás során a világ 97 városának adatait vizsgálták: figyelembe vették a városok milliomosainak és milliárdosainak népességszámát, valamint a nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyek százalékos növekedését az adott városokban.

Ez alapján a lista a következőképp alakult:

10. Sydney: 127 000 milliomos

9. Sanghaj: 127 000 milliomos

8. Peking: 128 000 milliomos

7. Hongkong: 130 000 milliomos

6. Los Angeles: 205 000 milliomos

5. Szingapúr: 240 000 milliomos

4. London: 258 000 milliomos

3. San Francisco Bay Area: 285 000 milliomos

2. Tokió: 290 000 milliomos

1. New York: 340 000 milliomos

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top