nlc.hu
Életmód

Sénye, ahol két éve nem volt bűncselekmény

Ebben a magyar faluban két éve nem történt bűncselekmény

A Zalai megyei Sényén nincs munkanélküli, nincs közmunkás, és két éve nem történt bűncselekmény.
Sénye falu Zala megyében

A Zalaszentgróttól délre található Sénye lendületes fejlődésnek indult az utóbbi tíz évben, a hangulatos zsákfalu annyira népszerű lett, hogy tavaly elkelt minden építési telek, ezért újabbak kialakítását tervezik – írja a Zaol.hu.

Felföldi László, aki 2010 óta polgármester a faluban, azt mondta: amikor átvette a település vezetését, 35, többségében nyugdíjas állandó lakó volt, ma pedig a bejelentett 74 lakos közül csupán 14-en nyugdíjasok.

Sényén nincs munkanélküli, nincs közfoglalkoztatott, a közterületek gondozását, a karbantartásokat egy alkalmazott végzi. A faluban a kamerarendszernek és a zalaszentlászlói polgárőröknek köszönhetően olyan jó a közbiztonság, hogy két éve nem történt bűncselekmény.

A faluban sok mindent fejlesztettek és fognak fejleszteni pályázati pénzekből, de a helyiek is kiveszik a részüket a munkából, például a játszótér parkosítását társadalmi munkában fogják elvégezni.

(Kiemelt kép: Wikipédia, Sénye.hu)

Még több idilli magyar falu:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top