nlc.hu
Utazás

Te felismered, melyik országhoz tartoznak az alábbi nemzeti lobogók?

Extra nehéz földrajzi kvíz: Kitalálod, melyik ország zászlaja van a képen?

A következő feladványt azoknak ajánljuk, akik végre egy olyan kvízt szeretnének kitölteni, ami igazán megmozgatja az agytekervényeiket!

A zászlók elengedhetetlen kellékei az állami és településeket érintő eseményeknek, megemlékezéseknek, avató ünnepségeknek. Gondoljunk csak bele: rengetegszer látjuk ezeket a szimbólumokat nemcsak az adott országban, hanem például sporteseményeken is. Bár a zászlók sokszor igen kiemelt helyet foglalnak el, valljuk be, sok esetben mégis csak felületesen pillantunk rájuk. Ezzel azonban csak megnehezítjük azok memorizálását. Az alábbi kvízünkkel most azt tesztelhetjük, hogy vajon a saját vizuális memóriánk mennyire rögzítette a kicsit kacifántosabb nemzeti lobogókat!

Egy zászló igen sokféle lehet és rengeteg információt hordozhat az adott országról (Fotó: Getty Images)

Egy zászló igen sokféle lehet és rengeteg információt hordozhat az adott országról (Fotó: Getty Images)

Kvízre fel!

Kétségtelen, hogy ahány ország, annyi féle zászló. A lobogók ugyanis nem csak színeikben és méreteikben, hanem a formájukban is eltérhetnek. A zászlóknak ugyanis három fajta formája lehet: az egyik, a leggyakrabban használt téglalapos, a másik a négyzetes, a harmadik pedig a különleges formájú darabok – ilyen például Nepál zászlaja is.

Azonban érdekesség, hogy a zászlók között még mindezek ellenére is felfedezhetünk kísérteties hasonlóságokat. Példának okáért Románia és Csád zászlaja szinte teljesen ugyanaz, csupán csak színárnyalat béli különbségek vannak bennük. Nagyon hasonlít egymásra Elefántcsontpart és Írország nemzeti lobogója is, ahol nem a színárnyalat, hanem a méreteik különbsége határozza meg, hogy melyik országhoz tartoznak. Egyes zászlók azonosításában az is segítheti, hogy különféle szimbólumokat találhatunk rajtuk. Ilyen például Ciprus, Kambodzsa, Tajvan vagy a Vatikán zászlaja is. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a nemzeti lobogók 64%-án ilyenkor valamilyen vallási jelet találhatunk

Mindezek olvasva nem kérdés, hogy nem egyszerű a zászlók beazonosítása, mi azonban még ebbe is vittünk egy kis csavart és a megszokott egyszerű zászlós kvízek helyett egy igazán izzasztó kérdéssort állítottunk össze! Akkor se legyünk csalódottak, ha a kvíz kitöltése után olyan eredményt kaptunk, aminek nem feltétlen örülünk, ugyanis ez csak egy lehetőséget ad arra, hogy elkezdjük fejleszteni magunkat egy számunkra eddig ismeretlen témakörben! 

Kitalálod melyik ország zászlaja van a képen?

Mit gondolsz, melyik ország zászlaját ábrázolhatják a következő képek?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top