Luxus a levegőben: jakuzzi, moziterem, fullos hálószoba a sztárok magánrepülőin

S. Z. | 2024. Március 03.
Taylor Swifttől Tom Cruise-ig mutatjuk, milyen magánrepülőkkel utaznak a hírességek.  

A legnagyobb világsztárok szinte kivétel nélkül saját magánrepülőjükkel utazgatnak szerte a világban, miközben ez a gyakorlat rendkívül környezetszennyező. Főleg akkor, amikor szinte csak a szomszédba röppennek át, és csupán húsz-harminc percet töltenek a levegőben. Egy-egy ilyen rövid repülés nagyjából annyi károsanyag-kibocsátással jár, mint egyetlen ember teljes kibocsátása egy teljes és során.

Mutatunk néhány sztárt, akik számára mindennapos az egyik legnagyobb luxus, azaz a magánrepülő használata. Persze itt is nagy a szórás, valaki beéri egy 40 millió dolláros (14,5 milliárd forintos) géppel, más pedig olyan átalakításokat kért, hogy 150 millió dollárra (54 milliárd forintra) nőtt a repülő értéke.

Taylor Swift

Taylor Swift. Ha a sztárok magánrepülős utazásairól és annak környezetre gyakorolt hatásáról van szó, a 34 éves énekesnő az első, akit megemlítenek. Nem véletlenül, hiszen őt tartják a legtöbb szén-dioxid-kibocsátásért felelős hírességnek. Pár hete például 10 nap leforgása alatt Tokióból elrepült Los Angelesbe, onnan Las Vegasba, majd Melbourne-be – mindez 31 ezer kilométerrel és 122 tonna szén-dioxiddal járt. Eddig két magángépe is volt egyszerre, de a 44 millió dollár értékű kisebbet januárban eladta. (Fotó: Netflix)

Kim Kardashian

Kim Kardashian. Meg sem lepődünk, hogy egy teljes évet dolgoztak azon, hogy a 43 éves milliárdos celebritás ízlésének minden részletében megfeleljen a 150 millió dolláros repülőgép. A Kim Air nevű, Gulfstream G65OER típusú gép fedélzetén kasmírbevonatú ülések, két fürdőszoba és két ágy található, de van 10 alvásra alkalmas további ülőhely is, ha pihenni szeretnének az utasok. (Fotó: Instagram/Kim Kardashian)

Kanye West repülője

Kanye West. A rapper nem aprózta el a magánrepülő kérdését: a kétszintes, Boeing 747-be akár 660 utas is elférne, de a tekintélyes méretű belsőt fényűző, márvány fürdőszobás, kétágyas lakosztállyá alakították, ezenkívül több nappali és vendégszoba, illetve egy étkező is helyet kapott. Nem is értjük, úszómedence miért nincs. (Fotó: Instagram/Kim Kardashian)

Lady Gaga

Lady Gaga. Becslések szerint a 37 éves énekesnő Boeing 757-es magánrepülője 80 millió dollárt ér. Ezt a típust elsősorban kereskedelmi járatokon használják, de Gaga gépéből a legtöbb ülést kiszedték, hogy bőséges hely legyen a kényelmes utazáshoz, és elférjenek a krémszínű bőrkanapék. (Fotó: Instagram/Lady Gaga)

Drake repülője

Drake. A 35 éves rapper és énekes még 2019-ben vásárolt egy hatalmas Boeing 767-es repülőgépet, amelyen az Air Drake és a saját OVO bagoly szimbóluma látható. Belül van egy luxus lounge helyiség aranyszínű falakkal, de helyet kapott egy plüss hálószoba is a 185 millió dolláros gépen. (Fotó: Instagram/Drake)

Kylie Jenner

Kylie Jenner. A 26 éves modell még a Covid előtt vette meg 73 millió dollárért a 34 méter hosszú Global 7500 repülőgépet, amelynek külsején egyedi, rózsaszínű festések láthatók. A fedélzeten található egy szórakoztató szoba, egy lakosztály, két fürdőszoba, pihenőhelyiség a személyzetnek, gardrób és bőséges tárolóhely a csomagoknak. (Fotó: Instagram/Kylie Jenner)

Beyoncé

Beyoncé és Jay-Z. A zenész házaspár egy hatalmas, 40 millió dolláros Bombardier Challenger 850 típusú géppel járja a világot. A gépet Beyoncé vette ajándékba a párjának még 2012-ben. Az egyik legnagyobb privát repülőn elfért egy nagy hálószoba, de összesen hét ember tud kényelmesen aludni a gépen. Van még benne két fürdő és egy teljesen felszerelt konyha. A külsején az S. Carter felirat látható, mivel Jay-Z polgári neve Shawn Carter. (Fotó: Instagram/Beyoncé)

Tom Cruise

Tom Cruise. A 61 éves színész nemcsak utasként szokta élvezni a repülést, hanem pilótaként is, 1994 óta van hivatalos engedélye. Több magánrepülőt birtokol, ezek közül az egyik egy 20 millió dolláros Gulfstream IV G4. A gépen 19 utas fér el, de található benne moziterem és jakuzzi is. Van egy P–51 Mustang vadászgépe, valamint egy kisebb utasszállítója, egy HondaJet, ez látható a képen (Fotó: Profimedia)

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson. A Szikla a világ egyik leggyorsabb repülőgépén, egy 65 millió dolláros Gulfstream G650-en utazza be a világot, és szívesen oszt meg a közösségi oldalain fedélzeti fotókat. (Fotó: Instagram/Dwayne Johnson)

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey. A dollármilliárdos tévés szintén egy Gulfstream G650-et választott magángépnek, bár ő nem szokott a fedélzeten fotózkodni. Elmondása szerint azért vásárolt saját repülőt, mert még 1991-ben négy órát kellett várakoznia a chicagói repülőtéren, és egy nő kért tőle egy ölelést. Az eset annyira felzaklatta, hogy utána felhívta az ügyvédjét, hogy vegyen neki egy gépet. (Fotó: Profimedia)

Exit mobile version