nlc.hu
Utazás

Magánrepülőn utaztatta a kutyáit, mert ez volt a legolcsóbb

Magánrepülőn utaztatta a kutyáit, mert olcsóbb volt, mind a menetrend szerinti járat

Így sem volt olcsó a kutyák tengerentúli utazása, de tekintélyes összeget spóroltak a gazdik.

Egy házaspár magánrepülőgépen utazott a két kutyájával New Yorkba, mert az állatok miatt ez sokkal olcsóbb megoldás volt, mintha kereskedelmi repülőn szállították volna kedvenceiket – írja a LadBible.

A 31 éves Maddie Young és férje, a 32 éves Stephen Whitworth a férfi munkája miatt utazott Londonból az amerikai metropoliszba, ahol új életet kezdtek. Ragaszkodtak ahhoz, hogy magukkal vigyék a Violet nevű 12 éves mopszot és az egyéves golden retrievert, Olivert.

Nagyon megdöbbentek, amikor megtudták, mennyibe kerül a két kutya átszállítása az Atlanti-óceánon egy utasszállító gép csomagterében: kutyánként 6 ezer fontot, azaz a két állatért átszámítva nagyjából 5 millió forintot kértek.

A pár ezért más megoldás után nézett, és találtak is egy kedvezőbb ajánlatot a Facebookon: egy cég hajlandó volt 10 ezer fontért (4,2 millió forintért) elvinni a kutyákat és a házaspárt is, ráadásul mivel később más utasokkal megtelt a repülő, és a költségek csökkentek, kétezer fontot visszakaptak. Így végül 3,4 millió forintból megúszták az utazást.

A 31 éves Maddie Young a kutyáival utazik a magánrepülőgépen

A 31 éves Maddie Young a kutyáival utazik a magánrepülőgépen (Fotó: Profimedia)

„Még soha nem utaztam magánrepülővel, de minden teljesen problémamentes volt – számolt be az élményről Maddie. – Nyolc kutya és tíz ember utazott a gépen, minden kutya személyre szabott játékokat és egy zacskó kutyasütit kapott, és mindannyian nagyon jól viselkedtek. Leginkább aludtak, hűsöltek és csontokat rágcsáltak.”

A nő azt mondja, az ár mellett azért is választották a magánrepülős utazást, mert egy izgága, fiatal kutya és egy idős állat esetében nem lett volna jó ötlet, ha a csomagtérbe teszik őket.

Nem mindenki hoz ekkora áldozatot a kutyájáért, sőt, van, aki az elvárható minimumot sem teljesíti. Egy szívtelen férfi nem vihette fel a gépre a kutyáját, ezért egyszerűen otthagyta az állatot. A repülőtér előtt kötötte ki a szerencsétlen ebet, majd felszállt a gépre és elutazott.

De ha magánrepülős kutyaszállítás, akkor meg kell említeni Vajna Tímea nevét, aki egy családi ház áráért repítette kutyáit magángépen Los Angelesbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top