nlc.hu
Szabadidő

A reptéren hagyta a kutyáját, mert nem vihette fel a gépre

Nem vihette fel a gépre, ezért a reptéren hagyta a kutyáját egy szívtelen gazda

Most azon fáradozik a barátnőjével, hogy mielőbb szerezzenek egy másik kutyát...
Utazásra váró kutya a reptéren

A Bigsen Charles nevű 24 éves amerikai férfi az iowai Des Moines repülőtér előtt kötötte ki a kutyáját, majd felszállt a gépére és elutazott New Jersey-be. A négylábút azért „felejtette” a reptér előtt, mert nem engedték meg neki, hogy magával vigye a fedélzetre. Tette nem maradt következmények nélkül, vádat emeltek ellene.

Az RTL.hu értesülése szerint a férfi kifizette ugyan a kutya szállításáért felszámolt díjat, arra azonban nem gondolt, hogy a hordozóról neki kellene gondoskodnia. „Nem tudtam, hogy sajátot kell hozni” – mondta.

A repülőről semmiképpen sem akart lemaradni, így megkérte a sofőrt, aki a repülőtérre fuvarozta őket, hogy plusz pénzért vigye el a kutyáját, de nem vállalta. Ezután a reptéri dolgozókat kérdezgette, hogy ott hagyhatja-e a kutyáját, de mindenkitől nemleges választ kapott. Megelégelte a sok visszautasítást, ezért fogta magát, és egyszerűen kikötötte a reptér elé. Azt mesélte, hogy abban bízott, talál majd valakit, aki az ebért tud menni, de nem járt sikerrel.

Bár azt állítja, hogy sírva vett búcsút a Stella nevű kutyától, akit eredetileg a gyerekének vett, és tudja, hogy rossz döntést hozott. Az utcán fagyoskodó állatot végül a reptér dolgozói betakarták, és értesítették a hatóságokat.

Az Iowa-i Állatmentő Szövetség munkatársa hiába próbálta felvenni a kapcsolatot Charles-szal, a gondatlan gazda nem fogadta a hívásait. Az állatvédő végül a Daily Mailen keresztül üzente meg, hogy büntetőeljárást indít ellene, ha nem válaszol. Ha beismeri bűnösségét, pénzbírsággal megúszhatja, de ha nem, bíróság elé állítják. Ami pedig már most biztos: Stellát örökbe fogják adni.

A férfi barátnője nagyon dühös lett, amikor megtudta, hogy mi történt, ám azóta kibékültek és most azon vannak, hogy szerezzenek egy másik kutyát…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top