nlc.hu
Utazás
Dubaj fantasztikus kulináris kalandokkal is vár

Dubaj nemcsak felhőkarcolókkal, hanem fantasztikus kulináris kalandokkal is vár

Dubaj messze túlmutat a felhőkarcolókon és a fényűző vásárlási lehetőségeken. A város élénk és változatos kulináris élménnyel büszkélkedhet.

Dubaj számtalan látványossága között érdemes a kulináris különlegességekre is felkészülni. Az itteni séfek nem félnek kísérletezni, és a világ minden tájáról merítenek inspirációt, hogy aztán egyedi és innovatív ételeket készítsenek – miközben az arab hagyományokat is tiszteletben tartják. A határok feszegetése egyszerre izgalmas és ízletes élményt eredményez a gasztronómiában. Bemutatunk öt olyan különleges éttermet, amit nem szabad kihagyni, ha Dubajba látogatsz.

Arabian Tea House

Arabian Tea House

Arabian Tea House

A dubaji múltba vezető utazás az Al Fahidi történelmi negyedben található festői teaház ajtaján keresztül kezdődhet. Ahogy belépsz az 1997-ben nyílt Arabian Tea House-ba, a régi időkbe repülsz, a türkizkék padokkal, fehér rattanszékekkel, csipkefüggönyökkel és gyönyörű virágokkal díszített autentikus stílussal, miközben egy öreg fa árnyékában szürcsölsz egy hagyományos arab kávét. Persze a teaház nem azt jelenti, hogy itt csak tea és kávé kapható, a hagyományos arab ételektől roskadoznak az asztalok, úgyhogy ha szeretnéd átélni, milyen ízek, hangulatok, illatok lengték körbe régen a várost, akkor az Arabian Tea House-ban muszáj lesz legalább egyszer megebédelni.

A régi világ varázsa érződik az étteremben, azokból az időkből, amikor az itt élő emberek teaházakban találkoztak és kerestek menedéket, nemcsak azért, hogy elmeneküljenek a hőség elől, hanem azért is, hogy kapcsolódjanak egymáshoz, pihenjenek és üzleteljenek. Az Arabian Tea House étteremben az arab ételek és az emirátusi konyha megismerésével bepillantást nyerhetsz a hagyományos arab kultúrába.

Amelia Lounge

Amelia Lounge

Amelia Lounge

Az Amelia a világ egyik legjobb éjszakai szórakozóhelye volt Bejrútban, ahol egy 500 éves történelmi épületet újítottak fel, és alakítottak át egy kifinomult étteremmé – itt pedig a legjobb ételek és zenék várták a vendégeket. Ez az Amelia elhozta az egyedi atmoszféráját Dubajba is, ahol az ikonikus Adress Sky View-ban talált otthonra. Ahogy ebbe az étterembe belépsz, egy retro-futurisztikus, steampunk ihletésű környezetbe kerülsz, ahol az elegancia és a nőies légkör keveredik a repüléssel – ugyanis a nevét Amelia Mary Earhartról kapta, aki a repülés amerikai származású női úttörője, az első jelentős női pilóta volt, ez pedig tökéletesen érződik az étterem berendezésén és hangulatán.

De természetesen nemcsak a belsőépítészet az, ami miatt az Amelia a listánkra került, hanem olyan fantasztikus ételekkel várják a vendégeket, amitől felejthetetlen élmény lesz egy vacsora. Az Amelia egy japán és perui eredetű kulináris utazásra invitál minket, az étlapon modern és klasszikus ízek keverednek, a mixológia remek példáját tapasztalhatjuk meg, ha itt eszünk. Az Amelia vendégei ínycsiklandó kalandozáson vehetnek részt, amelyet finoman elkészítve és tökéletesen megfőzve élvezhetnek.

Salvaje

Fedezd fel a japán konyha innovatív megközelítését, ahol a hagyomány és a design, a minőség és az életstílus ötvözése egyedülálló gasztronómiai élményt nyújt. A haute cuisine ínyenceinek és a különleges élményt keresőknek való a Salvaje, olyanoknak, akik nem félnek újítani és nyitottak a hagyományok megreformálására. Ebben az étteremben nemcsak egy jó étkezésről van szó, hanem egy olyan teljes gasztronómiai élményről, amely után még többször vissza akarsz majd térni. Számíts egy olyan menüre, amely a japán gasztronómia vad oldalát ünnepli, egy izgalmas csavarral a dubaji autentikus japán éttermek alapjain.

Nem mehetünk el szó nélkül a Salvaje belsőépítészete mellett sem: a híres Lázaro Rosa-Violán által tervezett pazar, állatmintás belső terek a luxus világába repítenek. Az emeleten egy étterem várja a vendégeket, míg a földszinten az SLVJ lounge lüktető zenével hívogat. A Salvaje nemcsak az ételekről szól, hanem egy magával ragadó élmény a Burdzs Kalifa lábánál, lélegzetelállító kilátással.

AVATARA

„A főzés olyan számomra, mint a meditáció. Ezt valószínűleg a nagyapámtól örököltem, aki a maharadzsák séfje volt. Hiszek abban, hogy az ízlés a minden. Egy jó étel képes megfiatalítani és megváltoztatni a felfogást. Az AVATARA-val megpróbáljuk megváltoztatni azt, ahogyan az emberek a vegetáriánus ételekre tekintenek” – olvashatjuk Rahul Rana séf gondolatait, akinek a vezetésével az AVATARA a világ első és egyetlen vegetáriánus indiai Michelin-csillagos fine dining élménye lett.

A menüt az indiai szerény, szezonális alapanyagok ihlették, amelyek tiszták, természetesek és kalóriadúsak. A konyha a helyi gazdaságokból származó friss termékeket és tejtermékeket használja fel. Az éttermet a kulináris mester, Rahul Rana séf vezeti, aki nagy múltra tekint vissza a vegetáriánus és cukrászdai koncepciók kurátori munkájában a konyhaművészetben. Az AVATARA menüje a lélekkel teli indiai ételek filozófiájának és történetének modern értelmezésén vezet végig. Az indiai konyha eredetileg túlnyomórészt vegetáriánus volt, a vegetáriánus ételekkel kapcsolatos felfogás azonban korlátok közé szorította őket. Az AVATARA áttöri ezeket a korlátokat, és olyan egyedi vegetáriánus fine dining élményt teremt, amely bemutatja a vegetáriánus ételek végtelen lehetőségeit.

Lapita Resort – Ari restaurant

Az Ari étterem a Lapita Hotel a Dubai Parks and Resorts területén található, amely az egyik legnagyobb és legismertebb témapark Dubajban. Az Ari étteremben varázslatos, buja zöld környezetben kóstolhatjuk meg a polinéz ízeket – de ha pizzára vágynánk, akkor sem maradunk hoppon. Az étterem különlegessége a zöld környezeten túl ugyanis abban rejlik még, hogy itt kapható Dubaj legjobb polinéz pizzája, és a híres polinéz vendégszeretet fűszerezi extrán az ételeket. Az Ari egy festői medence mellett fekvő étterem, ahol a kulináris élvezetek és a kikapcsolódás tökéletes harmóniában találkoznak. Itt nem lehet stresszesen és sietve enni, a nyugodt és otthonos légkör marasztal, hogy az étlapról minél több polinéz ételt és fantasztikus koktélkreációt megkóstoljunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top