nlc.hu
Utazás
Íme a 10 legfélelmetesebb hely a Földön

Íme a 10 leghátborzongatóbb hely a Földön

Kétségtelen, hogy a sok mesés látnivaló mellett számos olyan hely is várja az utazókat a világon, amelyeket különös rejtélyek, furcsa babonák öveznek.

Ki mondta, hogy rettegni csak a horrorfilmeken lehet? A Föld legfélelmetesebb helyeinek meglátogatása közben ugyanis épp úgy borsódzhat a hátunk, mint ha csak az AZ filmet néznénk.  

Habár elsőre talán még a legnagyobb utazóknak sem tűnhet valami jó mókának ezen látványosságok és mitikus helyek meglátogatása, azonban érdemes erőt venni a félelmeinken és mégis felkeresni ezeket a desztinációkat, ugyanis számos első látásra talán ijesztőnek tűnő helyszín gyakran a bolygó egyik leglenyűgözőbb pontja lehet.

Egy ilyen varázslatos helyszínre tökéletes példa a Hua-hegy mesés ösvénye és kilátása vagy a darvazai gázkráter, más néven a Pokol ajtója vagy a Pokol Kapuja, illetve az a milliónyi arany medúza is, amelyek egy tengeri tóban, Palauban, Eil Malk szigetén úszkálnak.

Még napközben is a hideg rázza az embert, ha a Babák szigete fele viszi az útja (Fotó: Getty Images)

Még napközben is a hideg rázza az embert, ha a Babák szigete fele viszi az útja (Fotó: Getty Images)

Természetesen, akik tényleg egy kis hátborzongásra vágynak azoknak sem kell keseregniük, ugyanis a Babák szigetén Mexikóvárosban minden kétséget kizáróan feláll majd a hátukon a szőr. Épp úgy, mint a Keresztek hegyén Litvániában, amely helyszín bár a katolikus vallás egyik legfőbb zarándokhelye, mégis átjárja valahogy a brutalitás és a levegőben szinte kézzel fogható szenvedés és fájdalom. És akkor még meg sem említettük a csehországi Kutna Horában található Csonttemplomot, amelyet teljes egészében emberi csontok borítanak.

Kétségtelen, hogy ezek a titokzatos és különleges helyszínek mind arra várnak, hogy felfedezzék őket a kalandor utazók, már ha van merszük természetesen. Az alábbi galériánkban pedig alaposan be is mutatjuk őket, hogy könnyebb legyen eldönteni, hogy melyik úti cél legyen az első helyen számunkra!

Megnézem
Összes kép (10)

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top