12 milliót fizetnek az olaszok, hogy Toszkánában élj

R. V. | 2024. Július 24.
Valóra váltanád a saját Napsütötte Toszkána-álmaidat? Ha mindig is arról álmodoztál, hogy Olaszország egyik legszebb vidékén élj, akkor most van egy jó hírünk.

Gyakran álmodozol arról, hogy reggel az ablakból kinézve nem a pesti betondzsungel lehangoló látványa fogad, hanem Olaszország napsütéses, gyönyörű lankái? Vagy csak szimplán a Napsütötte Toszkána a kedvenc filmed már vagy húsz éve, és akárhányszor látod, elképzeled, milyen lenne Diane Lane helyében lenni? Akkor most figyelj: itt a lehetőség, hogy Toszkánába költözz!

Nem, nem viccelünk. Olaszország északi részének egyik leggyönyörűbb régiója tele borvidékkel, reneszánszt idéző városokkal és lenyűgöző kultúrával tárt karokkal vár. Sőt, még fizetnek is azért, hogy ott telepedj le! Ha ugyanis Toszkánában vásárolsz házat, 10-30 ezer euró (körülbelül 4-12 millió forint) közti összeget fizetnek neked.

A régió Residenzialità in Montagna 2024 nevű kezdeményezése azért jött létre, mert sok hegyvidéki ház ma már elhagyatottan áll. A fiatalok beköltöztek a nagyvárosokba, a populáció lecsökkent, a házakkal pedig nem tudnak mit kezdeni.

A toszkán Santa Fiora az egyike azoknak a városoknak, ahová költözhetsz. (Fotó: StevanZZ/Getty Images)

„A toszkán hegyek egyedülálló szépségű területek, újra felfedezendő falvakkal, amelyek azonban az elnéptelenedéstől szenvednek. Ezért úgy dönteni, hogy egy ilyen településen élünk, kihívás és egyben lehetőség, különösen a fiatalok számára, valamint egy új élet választásának lehetősége” – nyilatkozta Stefania Saccardi, Toszkána regionális alelnöke.

Még mielőtt olyan sebességgel pakolnád össze a bőröndödet, hogy a gardróbszekrényt is elfelejted becsukni, azért szólunk, hogy a költözés és a fizetség feltételekhez kötött. Először is, a kézhez kapott pénz nem haladhatja meg a ház vételének és annak felújítási árának 50 százalékát. Az sem mindegy, hogy pontosan hol vásárolsz: hegyvidéki kisvárosnak kell lennie, kevesebb, mint ötezer lakossal. Választékból azonban nincs hiány.

A jelentkezőknek EU állampolgároknak kell lenniük, vagy legalább 10 éve itt kell lakniuk. Emellett egy olyan olasz városban is bejelentett lakosnak kell lenni, ami nem egy hegyi közösség. Ha mindez jellemző rád, akkor a Toszkán Régió weboldalán tudsz regisztrálni július 27-e délután 1 óráig.

via

Exit mobile version