nlc.hu
Utazás
12. ker Lejtő utcai strand Sas Gardens

Újranyitott a budai Sashegy legendás strandja

Az FVM-sporttelep helyén nyílt Sas Gardens medencéjében a város fölött strandolhatsz.

Hosszú idő után ismét látogatható a Sashegy németvölgyi oldalán lefutó Lejtő utcai sporttelepen lévő strand. A XII. kerületi Itt lakunk szerint a sporttelep a Sas Gardens nevű beruházás részeként újult meg és augusztus 16-tól várja a vendégeket. A Sas Gardens honlapja szerint a Hegyalja út közelében, a

Újranyitott a budai Sashegy legendás strandja

Lejtő út 28. alatt található, FVM Sporttelep,

FM Lejtő úti Vendégház és Sportcentrum, Németvölgyi Üdülő és Strandfürdő, Sas-hegyi pihenőoázis néven egyaránt ismert sportközpontot a 1960-as évek elején építette a Földművelésügyi Minisztérium. Mostani tulajdonosa, a Clivus Zrt. 2021 végén vásárolta meg a hegyvidéki önkormányzattól – szemlézte a hvg.

A Clivus Zrt. Varga Zoltán (Centrálmédia-csoport-tulajdonos)

és Homonnay Géza (PannonWork-csoport-tulajdonos) érdekeltsége. Mindketten elkötelezett teniszrajongók, Homonnay Géza húsz éve üzemelteti a Feneketlen-tavi Parktenisz-Klubot a Fadrusz utca sarkán.

Újranyitott a budai Sashegy legendás strandja

Strand eddig nem volt a portfólióban,

ám mivel Homonnay Géza lánya, Csilla magyar bajnok szinkronúszó, szinkronúszás bizonyára lesz az uszodában. A beruházás része négy felújított, – óránként 3500 forintért igénybe vehető – teniszpálya, a pályák és a strand között egy kiszolgálólétesítmény, öltözők, sportbüfé, teremgarázsok és több fedett padelpálya is. A telek felső részén található régi vendégházat később újítják fel. Várhatóan ott is lesznek teremgarázsok és „valamilyen típusú

egészségügyi funkció” vendégapartmanokkal.

A strandra a teljes árú napijegy 5500 forintért a kerületiek 4800 forintért juthatnak be. Jövőre már bérletkonstrukció is jöhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top