nlc.hu
Utazás
Liszt Ferenc repülőtér tolvajainak elkapása

Zseniális módon számoltak le a budapesti reptér tolvajaival

Egyedülálló újítás vetett véget a csomagok fosztogatásának a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén.

A bűnözők egyre finomodó módszerei, a magas szintű összejátszás és a belső konspiráció miatt szinte nem múlt el úgy hét, hogy ne érkezett volna feljelentés a ferihegyi repülőtér utasaitól, lopások miatt. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nyomozói kiszámíthatatlan időben és helyen lecsapó razziák mellett leplezett eszközökkel, például vegyszerezett pénzzel feladott csalibőrönddel, rejtett kamerákkal próbálták elejét venni a lopásoknak – írja a Police.hu.

Zseniális módon számoltak le a budapesti reptér tolvajaival

2022-ben poggyászból lopás miatt 119 feljelentés érkezett,

2023-ban pedig 78 alkalommal tettek emiatt bejelentést. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) munkatársainak javaslatára, egy jogszabály-módosításnak köszönhetően nyár óta valamennyi rakodómunkás testkamerát visel munka közben. 2024-ben poggyászlopás miatt hét büntetőeljárás indult Budapest repterén, amelyből öt esetben kizárható volt a magyarországi elkövetés. A fennmaradó kettő ügyben a testkamera felvételei alapján

sikerült azonosítani a két-két elkövetőt,

akiket gyanúsítottként ki is hallgattak a nyomozók, így ezen bűncselekménynél száz százalékos a felderítési eredményesség. A rakodómunkások testkamera használatával történő munkavégzése egyelőre világszinten is egyedülálló.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top