Utazás

Gyerekparadicsom lesz az új Aquaticum Strandfürdő Debrecenben (x)

Mire eljön a strandszezon, már nem lesz kihívás, ha gyerekkel szeretnénk menni a szikrázó napsütésben egy kicsit kikapcsolódni.

A gőzerővel épülő új, 21. századi innovatív strandfürdő teljes értékű pihenést és szórakozást biztosít majd a család minden tagja számára. A 16 különböző funkciójú medencét mindenki igényének megfelelően alakítanak ki, az egészen kicsi gyermekektől kezdve az idősebb korosztályig, az aktívabb, sportosabb fürdőzési lehetőségtől, a rekreációs funkciókon, modern impulzusokon át a nyugodt pihenésig, relaxációig. Az aktív gyermekvilág, a modern elemekkel tarkított élményfürdő, és a nyugodt gyógyfürdőzés elemei között ügyesen lavíroztak a tervezők, így az egyedülálló szolgáltatásokkal megnyíló vizes élményparkban a kicsik, a nagyobbak, a szülők, de még a nagyszülők is felhőtlenül érzik majd magukat.

A strand központi épülete számos funkciót foglal keretbe. Az egyes élményszintek között 12m magas vízzel és zöld növényekkel befuttatott falak kanyarognak.

A strand központi épülete számos funkciót foglal keretbe. Az egyes élményszintek között 12m magas vízzel és zöld növényekkel befuttatott falak kanyarognak.

Baba-mama barát vízi park

A tervezők jól tudták, hogy a szülőkhöz a gyerek szívén át vezet az út. Ha a gyerek jól érzi magát, akkor a szülő is boldog. Ezért álmodtak meg a lurkóknak egy olyan „gyermekvilágot”, ahol nem fukarkodtak az olyan egyedi attrakciókkal és izgalmas élményelemekkel, amelyek kiemelik a nagyerdeit a többi fürdő közül. A gyerekeket rengeteg inger éri majd, közel 2 ezer négyzetméteren. Az egészen kicsiknek (0-4 éves kor között) egy 0-40 cm fokozatosan mélyülő gyerekpancsoló épül fröcskölő állatfigurákkal, bébi csúszdákkal, így a legkisebbek is biztonságosan fürödhetnek benne. A gyerekek érzékeny bőrét modern árnyékolástechnika védi majd. A spray park mellett lévő Robinson fára a 4-8 éves gyerekek akár fel is mászhatnak, a 8-12 éves kis kalózokat pedig léghajódokkoló is várja vízi ágyúkkal, többféle csúszdával, hintákkal, vízeséssel, kötélmászókával.

A 4-8 éves gyerekek akár fel is mászhatnak majd a Robinson fára.

A 4-8 éves gyerekek akár fel is mászhatnak majd a Robinson fára.

Különleges szórakozást ígér a spraypark, és a családi csúszdákon közösen lehet majd a vízbe csobbanni. Az ügyesebbeknek a hullámmedence is izgalmas perceket fog nyújtani, a másik végénél kialakított szabadtéri színpadon pedig szórakoztató programokkal, színházi előadásokkal, koncertekkel színesítik majd a lurkók fürdőzését. A lassú folyóban, azaz az 1,2 méter mély sodrómedencében fürdőzők pedig úgy érezhetik majd magukat, mintha valóban folyóvízben úsznának. Ha a gyerek és a felnőttek is már teljesen kiáztak, akkor a terület északi részén kialakítandó játszótér, kültéri kondipark és a labdajátékok szerelmeseinek építendő strandfoci, kézilabda, teqball, streetball és lábtengó pályák állnak majd a szárazabb szórakozásra vágyók rendelkezésére.

A “Kincses bolygó” c. rajzfilm csillagok közt repülő kalózhajója inspirálta az izgalmas kalóztanyát, léghajóval, ágyúkkal és csúszdákkal.

A “Kincses bolygó” című rajzfilm csillagok közt repülő kalózhajója inspirálta az izgalmas kalóztanyát, léghajóval, ágyúkkal és csúszdákkal.

Nem mindennapi élmények

Az új strandfürdő jelképe, a 12 méter magas, háromszintes, minden irányból könnyen megközelíthető és átjárható központi épület alatt alakítják majd ki a családbarát öltözőket és szociális helyiségeket, amelyeket kényelmesen használhatnak majd kicsik és nagyok. A modern központi épület medenceszintjén gyógy- és relaxációs medencék, sportvilág (50 és 33 1/3 méter hosszú úszósávokkal), kalandmedence, négyféle óriáscsúszda: fekete lyuk csúszda, gömbcsúszda, UFO csúszda, és egy aquatube csúszda, mászófal, 4 méter mély ugrómedence „Tarzan-fával” is helyet kap, háromféle, akár 4,7 méteres ugrómagassággal.

A 4 méter mély medence különböző ugrómagasságokkal. A fölötte kialakított áttetsző aljú medencébe alulról is be lehet látni.

A 4 méter mély medence különböző ugrómagasságokkal. A fölötte kialakított áttetsző aljú medencébe alulról is be lehet látni.

A felső szinten a napozó teraszok és vízi bár mellett egy nagyon izgalmas, üvegaljú medencét alakítanak ki. Erről a szintről indulnak a csúszdák is, amelyek a tartószerkezetbe lesznek „elrejtve”, így kívülről nem látszanak, ellenben belülről igazi élményt nyújtanak. Mindezek mellett varázssétány, zöld növényfalak, halkan csordogáló vízesés, vízfátyol teszi izgalmas élményközponttá, és emeli európai színvonalúra az új Aquaticum Strandot Debrecenben. Ha az izgalmas strandolásban megéhezik a család, akkor a Pallagi út felőli sétányon kialakított üzletsoron igazi gyerekbarát fogásokat is találhatnak majd az éttermek, cukrászdák, fagyizók, lángososok, kisebb boltok kínálatában. Az üzleteken kívül Food-truck sétány is lesz, ahol a következő csúszásig, szintén feltöltekezhet a család. Kialakításra kerül egy zárt gyerekjátszó és egy bébi pelenkázó is. Tehát már nem sokat kell várni, ha egy hipermodern, élménydús strandra szeretnénk vinni a családot. Azonban addig is, amíg nem készül el az új strandfürdő, érdemes a szintén baba-mama barát Aquaticum Mediterrán Élményfürdőbe eltölteni egy tartalmas napot a gyerekekkel, ráadásul minél több gyerek érkezik, annál több kedvezményt biztosít a fürdő. A trópusi kalandok vízi birodalma 3 éves korig ingyenes belépőt, klórmentes bébimedencét, baba-mama pihenőket biztosít a legkisebbeknek, a kicsit nagyobbak 12 éves korig pedig kétemeletes játszóteret vehetnek birtokba. Már 5 éves kortól kipróbálható a vízen járás, a hullámmedencében mászófalon lehet ügyeskedni, ezen kívül tizenkétféle csúszdán lehet lecsúszni, így mindenki megtalálja a kedvére valót itt is.

A baba-mama barát Aquaticum Mediterrán Élményfürdő rossz idő esetén is gondoskodik a felhőtlen szórakozásról.

A baba-mama barát Aquaticum Mediterrán Élményfürdő rossz idő esetén is gondoskodik a felhőtlen szórakozásról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top