Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Útravaló
szponzorált tartalom

5 tipp a sikeres szállásfoglaláshoz

Te is interneten intézed a szállásfoglalást? Ha jó áron szeretnéd megszerezni a számodra legideálisabb szobát, ezeket a tanácsokat fontold meg!

1. Időben kezdd el a keresést

Akadnak olyan helyzetek, amikor egy váratlan utazás miatt nagyon hamar kell szállást találnod, ám a nyaralások a legritkább esetben ilyenek. A nagy nyári vakációt a legtöbben hónapokkal az indulás előtt elkezdik tervezgetni, és rendszerint már tavasszal pontosan tudják, mikor és hova szeretnének menni. Amint ez a két paraméter tisztázódott, rögtön érdemes belevágni a szálláskeresésbe, hiszen rengeteg kiadó szoba található a neten, és időbe telik, mire az igényeidnek legmegfelelőbbet megtalálod. Az idejében elkezdett foglalásnak azonban nem csak az az előnye, hogy át tudod böngészni a teljes kínálatot, hanem az is, hogy olcsóbban kaphatod meg a szállást. Sok vendéglátó ugyanis hajlandó kedvezményes, szezon előtti áron odaadni a szobát, ha hónapokkal korábban lefoglalja a vendég, és hajlandó a szállás díját részben vagy egészben előre kifizetni.

2. Készítsd fel a bankkártyádat

Az internetes szállásfoglalások jelentős részénél biztosítékot kér majd tőled a szállásadó, mégpedig úgy, hogy a szoba árának egy részét zároltatja a kártyádon. Vannak, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel, és megelégednek azzal, ha garanciaként megadod a bankkártyád adatait, míg mások elvégeztetnek egy előzetes zárolást, amit azonnal fel is oldanak, és így győződnek meg arról, hogy a kártyád valós és érvényes-e. Egyszóval a bankkártyának nagy szerepe lesz a szállás rendezésében már a foglaláskor (és persze később, a nyaralás végén is, amikor majd a helyszínen ki kell fizetned a szobát). Nagyon fontos ezért, hogy mielőtt szállásfoglalásba kezdesz, ellenőrizd, hogy a kártyád érvényes-e, és az érvényessége kitart-e a nyaralás végéig. Ezen felül tegyél rá elegendő pénzt is arra az esetre, ha a szállás díjának egy részét zárolná a vendéglátód a foglaláskor. Érdemes lehet azt is megfontolnod, hogy még a vakáció előtt igényelj a bankodtól egy hitelkártyát is, hiszen számos olyan extra funkciója lehet, ami jól jön, ha külföldön tartózkodsz.

3. Olvasd el a visszajelzéseket

A vendéglátók szép szlogenjei mellett olvasd el azok véleményét és tapasztalatait is a kiszemelt szállásról, akik már jártak ott. Az internetes fórumokon, a szállás értékelő és a keresőoldalakon ezekből a kommentekből életszerűbb, pontosabb képet kaphatsz, és olyan hiányosságokra és előnyökre is fény derülhet a szállással kapcsolatban, amit a hivatalos oldalak nem említenek. A fórumok olvasgatásakor érdemes a legrosszabb és legjobb véleményeket figyelmen kívül hagyni, ugyanis ezek rendszerint elfogultak, és nem mutatnak valós képet. A nagy átlag tapasztalatait és értékelését vedd alapul, mert valószínűleg az ő értékelésük áll a legközelebb az igazsághoz.

4. Hívd fel a szállásadót

Miután alaposan átnézted a szállásadó saját weblapját, tájékozódtál a szolgáltatásairól és a szállás jellegéről, majd azt is elolvastad, hogy mit írnak róla a vendégek, hívd fel magát a szállásadót, és tegyél fel neki néhány tisztázó kérdést. Nem csak hasznos információkat szerezhetsz be így, de fontos benyomásokat is, hiszen ha már a telefonban kedvetlenek és udvariatlanok veled, akkor valószínűleg személyesen sem tesznek majd másként. Természetesen az ellenkező előjellel is igaz ez: aki szívélyes és megnyerő a telefonban, az nagy valószínűséggel tudja, hogy kell „élőben” is a vendég kedvében járnia.

5. Az utolsó szoba trükk

A sikeres szálláskeresés és foglalás egyik fontos kulcsa az idő: minél több van belőle, annál valószínűbb, hogy rátalálsz a számodra legmegfelelőbb árú és fekvésű szállásra. Az idő szorításában azonban hajlamos az ember több pénzt is kifizetni, nehogy lecsússzon a „nagy fogásról”. Ezt a pszichológiai jelenséget néha ki is aknázzák az szállásadók, és úgy állítják be a foglalási oldalakon az ajánlataikat, hogy te azt lásd, már csak egyetlen elérhető szobájuk van, és ha nem csapsz le rá rögtön, akkor más szerzi majd meg. A valóság azonban rendszerint az, hogy valószínűleg vannak még ezen kívül is kivehető szobák a szállásadónál. Ne dőlj be ezért a sürgetés trükkjének: általában akad másik szoba és jó szállás, jó eséllyel jobb áron is.

Nyaraljon kamatmentesen!

Idén nyáron különösen megéri OTP hitelkártyákkal* fizetni a nyaralást, hiszen az 1 százalékos visszatérítésen felül plusz 2 százalékot, azaz összesen 3 százalékot kaphat vissza az utazásra és szállásra fordított költéseiből. Ráadásul, ha július 31-ig köt új hitelkártya-szerződést, a szerződéskötést követő 2 teljes hónapig lehetősége lesz az adott elszámolási időszakon belül minden minimum 20 000 forintos, utazás és szállás kategóriába tartozó hitelkártyás vásárlása összegét Utólagos részletfizetés választásával 10 havi részletre, 0%-os THM-mel visszafizetni.

*THM mértéke OTP Bonus: 38,3%, OTP BonusGold: 38,7%

ÉRDEKEL
Szponzorált tartalom

Címlap

top