Útravaló
Szponzorált tartalom

Barcelona hitelkártyával

Elképesztően sok a látnivaló, a szépség és a meghökkentő érdekesség a katalán fővárosban, ami már akkor is magával ragad és életre szóló élményt szerez, ha mindössze néhány napot tölthetsz el itt. Ha teheted, ragadd meg a legközelebbi alkalmat, vágd zsebre a hitelkártyád és a napszemüveged, és irány Barcelona!

Nem véletlen, hogy már a bevezetőben hitelkártyát emlegettünk – ugyanis Barcelonában ez lesz majd a leghasznosabb társad. A katalánok ősi és csodaszép fővárosa egy modern, másfél milliós metropolisz, ahol a belépőktől a metrójegyen át a sarki büfé ínycsiklandó tapas-áig gyakorlatilag mindent fizethetsz kártyával, így nem kell készpénzzel bajlódnod. Ez utóbbit egyébként sem ajánljuk, mert Barcelona a zsebesek mekkája is egyben, és könnyen előfordulhat, hogy észrevétlenül megszabadítanak a bankóidtól, és esély sincs rá, hogy valaha is viszontlásd őket. A kártya már csak azért is jobb itt, mert ha ezt elveszted, nem ér komolyabb anyagi kár, hiszen egy pillanat alatt letilthatod telefonon.

Szállás és repülőjegy

De ne rögtön a város árnyoldalát nézzük, hiszen Barcelona még a tolvajokkal együtt is pompás hely! Kezdjük rögtön a híres katalán vendégszeretettel: akár egy nagy, sokcsillagos szállodát választasz, akár egy kicsi panziót, a „háziak” kedvessége le fog nyűgözni. Azt nem állítjuk, hogy nagyon precíz lesz minden szolgáltatás, de még a mediterrán lazasággal kezelt ügymenet is inkább bájos, mint bosszantó, és valóban mindent feledtet az őszinte barátságosság és mosoly, amit ebben a városban tőlük kapsz. Ugyanakkor a zsúfolt főszezonban nem egyszerű alkalmas szállást találnod, ezért már időben, ha lehet több hónappal előre tanácsos foglalnod otthonról. Itt veszed majd hasznát először a hitelkártyának, ugyanis sok szállásadó a netes foglaláskor előleget kér, és zároltat egy bizonyos összeget – rendszerint a szoba díjának a felét.

A szállás után a repülőjegy vásárlását is érdemes lehet hitelkártyával intézned, ám ezen felül még egy plusz érvünk is van: meghatározott típusú prémium bankkártyákkal a reptéren is jól járhatsz, hiszen ezekkel ingyen igénybe tudod venni a gyorsító sávot is. 

Még el sem indultunk Barcelonába, és már két alkalommal is jól jött egy hitelkártya. De van egy harmadik is: a hitelkártyákhoz ugyanis tartozhat akár utasbiztosítás is, ami nem árt, ha távoli országba látogatsz. Ennek feltételeit is tanácsos megkérdezni a bankodtól

Utazás a városban

Ha landoltál a pálmafás barcelonai reptéren és egy taxival – amiben szintén kártyával fizettél, mert a legtöbb barcelonai taxiban van terminál – eljutottál a szállásodig kezdődhet a város felfedezése. (Egyébként kitűnő a tömegközlekedés Barcelonában, és kártyával megvásárolhatók a metrómegállók automatáiból egészen kedvező áron a jegyek is. A közlekedést tehát megoldhatod így is, de még praktikusabb – és sokkal élvezetesebb – egy robogó, amivel kötöttségek nélkül keresztül-kasul szelheted a várost. Ez a leggyorsabb közlekedési eszköz is egyben. Szóba jöhet még az autóbérlés is, ha a környéket és a távolabbi településeket is meg akarod látogatni, és nem is olyan drámaian magas egy kisebb kocsi bérleti díja. Viszont a bérléshez kauciót szoktak kikötni az autókölcsönzők, ami borsosabb lehet. Itt megint hasznodra válhat a dombornyomott hitelkártya, ugyanis sok helyen csak ilyen típusú kártyát fogadnak el a szolgáltatók.

A kötelezők és a fakultatív programok

A Sagrada Familia Barcelona legpompásabb épülete. A lélegzetelállító templom minden részletében olyan különleges, hogy vétek lenne kihagyni. Tudják ezt a turisták is, és óriási tömegben zarándokolnak a katedrálishoz, ami azt eredményezi, hogy akár órákig is eltarthat, mire belépőjegyhez jutsz a helyszínen. Éppen ezért előre tanácsos lefoglalni a jegyet, mégpedig interneten, kártyás fizetéssel. Egy kicsivel drágább így, de azért a pár euróért több órát spórolsz meg magadnak, nem beszélve a fáradtságról és kényelmetlenségről. Szerintünk ez bőven megéri.

Hasonlóképpen a többi fontos látványossághoz is az előzetes, online jegyvásárlást ajánljuk. Így például a fantasztikus Güell park, a CosmoCaixa (ami Európa talán legjobb interaktív, tudományos múzeuma, és egyformán elvarázsolja a felnőtteket és gyerekeket) vagy a Picasso múzeum feltétlenül kerüljön fel a foglalási listádra. A fizetős helyek mellett pedig okvetlenül keresd fel a mindig nyüzsgő és színes La Ramblát, a pompás piacot és persze a tengerpartot. Nézd meg a Jardins de la Tamaritát, az utánozhatatlan hangulatú Parque de la Ciudadelát, ahol a katalánok, mint modern hippik pokrócokon, gitározva múlatják az időt, miközben a fákon papagájok repkednek felettük, és persze a gótikus negyed és Gaudi bámulatos épületeit: a Cása Milát, a Casa Vincenst és a csontok házát (Casa Batlló).

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top