Útravaló
Szponzorált tartalom

A kempingezés ma már nem egyenlő a nomád életmóddal – íme, a legszebb kempingek Európában

Csodás tengerpartok, gyönyörű úszómedencék és koktélbárok? A kempingezés ma már nem fapados nyaralási forma, éljen a glamping!

Ha a kempingezésről a szúnyogok, a kényelmetlen hálózsákok és a gázrezsó jut az eszedbe, akkor itt az ideje megismerned Európa legmodernebb és legszebb kempingjeit, ahol pont úgy érezheted magad, mint egy hotelben. A glamping egy olyan nyaralási forma, ami a kemping és egy fényűző hotel elegye.

Park Umag, Horvátország

Umag Isztria észak-nyugati részén fekszik, ahol a Park Umag kemping is található. Dombos partvidéken kialakított kempingben különböző stílusú, hangulatos és stílusos mobilházakból választhatsz, mint például Waikiki, Tahiti és Bali. Az úszómedencés kemping a gyönyörű strand mellett épült fel, ahol az aktív és a passzív pihenésre vágyók is megtalálhatják a számításaikat. Akár extrém sportokat próbálnál ki, akár a parton napoznál, vagy a környék pezsgő kulturális életét szeretnéd feltérképezni, csak rajtad múlik, mivel töltöd a nyaralásodat. A közelben találhatod Porecet és a gyönyörű Rovinjt, de az ország egyik legrégebbi világítótornyát, a Savudrija világítótornyot is érdemes megnézned.

Adria Kemping, Szlovénia

A szlovén és az olasz határtól nem messze, Milje félszigetén találhatod az Adria kempinget. Ez a tengerparti kemping sem a fapados kempingek közé tartozik: a mediterrán hangulatú komplexumban elfelejtkezhetsz minden gondodról, csobbanhatsz a tengerben, vagy ha úgy tartja kedved, egy, a kemping területén kiépített sós vizű medencében, majd ejtőzhetsz az olívafák árnyékában. Kipróbálhatod a búvárkodást, vagy halászhatsz is, miközben a gyönyörű tengeri horizonton pihenteted a szemed.

La Torre del Sol kemping, Spanyolország

Horvátországhoz hasonlóan Spanyolország is kedvelt úti cél, és a spanyolok a kempingek terén sem maradnak el a horvátoktól. A Costa Dorada igazi mediterrán gyöngyszem, ami egyaránt tökéletes a családi és a baráti nyaralásokhoz. Ha imádsz napozni, a parton pihenni, szeretnéd kipróbálni a vízi sportokat, és mindezt egy autentikus környezetben szeretnéd megtenni, foglalj szállást a La Torre del Sol kempingben. A hangulatos kemping hatalmas jakuzzival, bárral várja a vendégeit, de a környéken is számos látnivalót találsz: egy óriási és látványos vidámparkot Port Aventura-ban, az amfiteátrumot Tarragonában, Gaudí szülővárosát, Reust, és egy idilli halászfalut, Cambrilst. Sőt, ha még nem voltál, Barcelonába is látogass el!

Park Albatros, Olaszország

Idilli, hamisítatlan, toszkán környezetben szeretnél kempingezni? Akkor irány a San Vincenzóban, egy kis halászvárosban található Park Albatros kemping! Az olasz tengerpart egyik gyöngyszeme fenyvesekkel határolt területén vár a dolce vita: a közelben éttermeket, kisboltot, kalandparkot is találsz, így valóban csak a kedved határozza meg, mivel töltöd a pihenést. A közelben számos gyönyörű toszkán kisvárost fedezhetsz fel, de Firenzébe, és Elba-szigetére is ellátogathatsz, ahol részt vehetsz a Napóleon-túrán.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top