Útravaló
Szponzorált tartalom

Hogyan spórolj pénzt a nyaralásodon – pénztárcakímélő ötletek

Nem kell, hogy az egész nyaralás a spórolásról szóljon: egyszerű, de átgondolt szervezéssel bátran élvezheted a pihenést, és még pénzed is marad!

Azt gondolod ahhoz, hogy el tudj menni nyaralni, májkrémes kenyeret kell enned, és csapvizet kell innod a pihenésed alatt? Ha előre gondolkozol, nemcsak a nyaralásra telik majd, de attól sem kell tartanod, hogy kifutsz a keretből!

Piknikezz!

Bárhová is mentek nyaralni, a piknik hangulatos, és nem utolsósorban pénztárcakímélő megoldás. A helyi szupermarketben vegyétek meg a hozzávaló gyümölcsöket, zöldségeket, sajtot, péksüteményt és innivalót, majd irány a természet! Mindegyik nagyobb városban vannak parkok, ha pedig tengerparton nyaraltok, kevés hangulatosabb program van egy esti, naplementével egybekötött pikniknél.

Ismerd meg a helyi szupermarketeket!

Már az érkezésed napján térképezd fel a környék nagyobb boltjait, ugyanis bármilyen áron is kínálják az ételeket, italokat, biztos, hogy jóval több pénzed marad, mintha a turistákra szakosodott, part menti éjjel-nappalikban vennéd meg. Sőt, ha apartmanban szálltál meg, és van lehetőséged főzni, egy-egy nap otthon is készíthetsz ebédet, vacsorát. Nem azt mondjuk, hogy sütéssel-főzéssel töltsd a nyaralást, de egy fél óra alatt elkészíthető tésztaétellel, egy jó hangulatú grillezéssel, vagy egy néhány perc alatt összedobható salátával sok pénzt megtakaríthatsz.

Szabadstrandok

Ma már szinte mindenhol vannak szabadstrandok, és a minőségben sokszor nincs is nagy különbség a fizetős változatokhoz képest. Tény, hogy a strandbüfékből szálló illat csábító, és egy-egy alkalommal nyugodtan engedj a kísértésnek, de a többi napon indulj a melegben is jól elálló nassokkal, ételekkel a partra. Még jobb, ha viszel hűtőtáskát, hiszen így pakolhatsz bele innivalót és fagylaltot is- biztos, hogy mindegyik olcsóbb, mintha a tengerparton vennéd meg.

Nézz utána az ingyenes programoknak, akcióknak!

Jól teszed, ha még az indulás előtt tájékozódsz arról a helyről, ahová nyaralni mentek. Számos érdekes, ingyenes programra, fesztiválra, kiállításra bukkanhatsz, sőt: nemcsak itthon, hanem külföldön is sok étterem él különböző akciókkal, ahol néhány ezer forintért jóllakhattok ketten.

Gondold át, kikkel mész!

Nem csupán a programok miatt érdemes átgondolnod, hogy kikkel mész nyaralni, hanem a pénzköltés szempontjából sem mindegy. Ha olyan társasággal vágsz neki a nyaralásnak, akiknek a nagy része meggondolatlanul szórja a pénzt, téged is arra sarkallhat, hogy költekezz. Nem arról van szó, hogy minden garast a fogadhoz kell verned, egyszerűen gondold át, mi az, amire valóban szükséged van, ami örömet okoz, és melyik szuvenír az, ami a szekrény mélyén fogja végezni.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top