Útravaló
Szponzorált tartalom

A barátaiddal indulsz nyaralni? Ezek a legjobb helyek, ahol lazíthattok

Napozás a tengerparton, finom ételek, városnézés és pezsgő éjszakai élet? Ha a barátaiddal indulsz nyaralni, ezek a legjobb tengerpartok és városok a kikapcsolódásra!

Nem kell messze utaznod, ha mesés tengerpartra, történelmi városrészekre, finom ételekre, és felhőtlen szórakozásra vágytok. A görög, a spanyol, a horvát és a francia tengerpartok igazi kikapcsolódást ígérnek akkor is, ha a barátnőddel ketten, vagy nagyobb társasággal mentek nyaralni.

Spanyolország

Spanyolország, azon belül is Barcelona és Madrid az utóbbi években rendkívül népszerűvé vált a nyaralók körében. A hangulatos városrészek, a szép tengerpartok, a finom ízek, a gazdag kulturális élet, és a kedves helyiek vitathatatlanul nagy vonzerőt jelentenek. Ha tengerparti nyaralást terveztek a barátaiddal, akkor vegyétek az irányt Andalúziába, Malagába – Pablo Picasso szülővárosába –, a Costa del Solra. Nappal a csodás standokon lazulhattok, majd este, amikor a város még inkább megtelik emberekkel, belekóstolhattok a pezsgő éjszakai életbe is. Ha csillogásra vágytok, nézzetek át Marbellába, ahol igazi luxus körülmények között pihenhettek. De ha a tánc és a felhőtlen kikapcsolódás a cél, Ibizát, Tenerifét és Mallorcát is vegyétek számításba! Bármelyik spanyol úti cél mellett döntötök, fontos, hogy utas-baleset-és poggyászbiztosítással vágjatok neki a nyaralásnak.

Horvátország

A horvát tengerpartok örök klasszikusnak számítanak, ahol mindenki megtalálhatja a számításait. Horvátországban végeláthatatlan lehetőségetek van a városnézésre, sétára, valamint a természetjárásra az erdőkkel átszőtt, csodálatos nemzeti parkokban. Lazulhattok a szabadstrandokon, élvezhetitek a napsütést a hangulatos tengerpartokon, és szinte mindegyik részen jól kiépített, színvonalas szórakoztatóegységek várnak. Akár a világörökség részét képező Dubrovnik óvárosa, akár a Plitvicei-tavak, vagy a homokos strandokkal tarkított Rab szigete, esetleg az Isztriai-félsziget gyöngyszeme, Rovinj az úti cél, Horvátországban nem fogtok csalódni, felejthetetlen nyaralásban lesz részetek.

Franciaország

Ha számotokra sem csak a Balaton a Riviéra, akkor itt az ideje ellátogatni az eredeti Riviérára Franciaországba! A Marseilles-től Mentonig húzódó Azúr-part kedvelt a fiatalok körében, főként a Côte d’Azur, de valójában mindenféle korosztály szívesen látogatja, hiszen a világ egyik legszebb tengerpartja. Ha a Côte d’Azur mellett döntötök, feltétlen látogassatok el a filmfesztiváljairól híres Cannes-ba, a csodás látnivalókkal tarkított Saint-Tropezbe, és a szerencsejátékok fellegvárába, Monte-Caroóba is. Tény, hogy Franciaország ezen része nem olcsó, azonban ha előrelátók vagytok a nyaralás tervezése során, nem érhet benneteket meglepetés.

Görögország

A görög partokat a Jón-, a Földközi – és az Égei-tenger öleli körbe. Azon túl, hogy rendkívül gazdag művészeti és kulturális örökséggel rendelkezik, a fővárosa, Athén izgalmas éjszakai élettel is vár. Szórakozóhelyek és bárok csábítanak a sétányokon, nappal pedig a strandoké és a városnézésé a főszerep. A régi és az új varázslatos elegye olyan atmoszférát teremt, ahol biztos, hogy elfelejtitek a hétköznapok gondjait. Ha hófehér homokra, szemet gyönyörködtető panorámára, falvakra és égszínkék vízre vágytok, akkor Krétát, vagy sziklákra épült, mesebeli Santorinit célozzátok meg, ahol a hangulatos szállodáktól a legmodernebb komplexumokig mindent megtalálhattok.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top