Útravaló
Szponzorált tartalom

Romantikáznátok a nyaralás alatt? Ezek Horvátország rejtett gyöngyszemei

Égszínkék tenger, mesebeli öblök, gyönyörű tengerpartok, és felejthetetlen naplementék? Ha romantikára vágytok a pároddal, fedezzétek fel a legidillibb horvát tengerpartokat!

Horvátország örök szerelem a legtöbbünk számára, így akkor is a toplistás helyek között áll, ha romantikus nyaralást tervezünk. Ha idén csendesebb, turistamentes feltöltődésre vágytok, és csak egymásra szeretnétek koncentrálni, töltődjetek fel a világ szeme elől eldugott horvát tengerpartok egyikén.

Telašćica Nemzeti Park és a sós vizű tó

Ha sétálni, kirándulni szeretnétek gyönyörű, természet alkotta képződmények között, akkor vegyétek az irányt Dugi Otok felé. A dalmáciai szigeten találjátok a viszonylag nagy, majdnem 1 km hosszúságú, sós vizű Mir-tavat, és az azt körbe ölelő Telašćica Nemzeti Parkot. Az egész természetvédelmi terület olyan, mintha egy háttérkép elevenedne meg a szemünk előtt: az élénk színű öböl, a tavat körülvevő, magasba törő fák és az öböl biztos, hogy felejthetetlen élményben részesít mindenkit, aki ellátogat ide.

Lojena-öböl, az eldugott kincs

A Lojena-öböl a Kornati Nemzeti Park legszebb strandjának számít. A Kornati-szigetek délnyugati részén elterülő öblöt a hófehér kavicsos tengerpart és szemkápráztatóan kék víz kontrasztja feledhetetlenné teszi. Az öböl Levrnka szigetén található, azonban annyira kevés ház áll itt, hogy megszállni legközelebb a hangulatos Murter szigetén lehet, vagyis a nyugalom garantált.

Stiniva-öböl, a világ legszebb strandja

Ha Vis szigetére tervezitek a nyaralást, akkor feltétlen látogassatok el a Stiniva-öbölbe. Az öböl tengerpartja nem egy toplista dobogóján szerepel, mint a világ legszebb strandja. Mivel nehezen, pontosabban hajóval megközelíthető csak, ezért nagy tumultussal biztos, hogy nem kell számolnotok, helyette gyönyörű táj, meredek sziklaképződmények, kristálytiszta víz és nyugalom vár rátok.

Szluin és a mesés mézeskalácsházak

A Plitvicei-tavak tagadhatatlanul gyönyörű, azonban ha kevesebb emberre, de hasonlóan mesés tájra vágytok, akkor menjetek el Szluin városába. A Plitvicei tavaktól nem messze, a Károlyvárostól 50 km-re, a Slunjčica és a Korana folyók kereszteződésében fekvő város legfőbb látványossága a kertekkel, malmokkal és vízesésekkel tarkított táj. A vízeséseknél hangulatos, több száz éves vízimalmok látványa fogadja az idelátogatókat – az egész környezet olyan, mintha néhány száz évet visszarepülnénk az időben, és egy mézeskalácsházakkal teli mesebeli környezetbe csöppennénk.

Zlatni Rat, az alakváltó sziget

A Brač szigetén található Zlatni Rat érdekes formája után kapta a nevét, ami magyarul Aranyszarvat jelent. Különleges hangulatát nemcsak az elszigeteltsége adja, hanem a folyamatosan változó alakja is: a szarv csücskét az apály és a dagály, valamint a szél folyamatosan alakítja, formálja. A kristálytiszta víz, a buja zöld környezet és a végtelen víz látványa garantáltan romantikus hangulatba hoz minden pihenni vágyót.

Beritnica, a földöntúli táj

Ha nem a megszokott tengerpartra, és nem is evilági környezetre vágytok, akkor Beritnicába utazzatok. A különleges, utópisztikus tájon olyan érzésetek lehet, mintha elhagytátok volna a Földet, és egy békés, lakatlan bolygóra kerültetek volna. Az égszínkék tengervíz és a hófehér sziklák között átérezheted milyen a háborítatlan nyugalom és béke.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top