Útravaló
Szponzorált tartalom

Pénztárcakímélő nyaralás: Gyönyörű helyek, ahol kis költségvetésből is lazíthatsz

Akkor is pihenhetsz mesebeli tengerpartokon, ha nem korlátlan a büdzséd! Te is ejtőzhetsz az égszínkék tengervíz, az aranyló homok és a pálmafák övezte sétányokon úgy, hogy közben a pénztárcád sem lesz lapos.

Mielőtt lemondanál az idei nyaralásról, tájékozódj, hiszen számos olyan európai strand van, ahová akkor is eljuthatsz néhány napra, ha nem áll a kertedben egy pénztermő fa!

Bulgária

Bulgária kétségtelenül a legköltséghatékonyabb tengerpartok közé tartozik. Ráadásul, ha a bolgár tengerpartot választod a pihenésre, még csak kompromisszumot sem kell kötnöd: gyönyörű tájon élvezheted a nyaralásodat, és az árak sem szöknek az égbe. Az egyik leghíresebb bolgár strand, a Sunny Beach, azaz Napospart tengerpartján nem kell csillagászati összegeket költened ahhoz, hogy jól érezd magad: néhány száz forintból megkávézhatsz, ihatsz üdítőt, és 10 ezer forintért már bőséges ebédet, vacsorát is elfogyaszthatsz a pároddal, vagy egy barátoddal. Ha Bulgáriába mentek, feltétlen látogassatok el a varázslatos Pirin Nemzeti Parkba is, ami az UNESCO világörökség része, valamint nézzétek meg Neszebár hangulatos, ókori városrészét is.

Görögország

Ha alacsony a költségvetésed, lehet, hogy Görögország nem jut eszedbe, pedig egy görög nyaralás sem feltétlen drága. Athén közelében homokos és sziklás tengerpartot egyaránt találsz, de ha várost néznél, és felfedeznéd az ókori kultúrát, arra is lehetőséged van. Az ókori Athénban úgy vehetsz részt időutazásban az Akropolisz tetején, vagy a Lycabettus-hegyen, Zeusz templomában, esetleg a festői szépségű Plaka szűk utcácskáin barangolva, hogy közben pénzed is marad.

Málta, Valletta

Ha tengerpartra, csodás tájakra, sétára, napozásra és történelmi látnivalókra vágysz, akkor vedd az irányt Máltára és Gozóra! Máltán rendkívül magas a napos órák száma, így biztosan nem kell attól tartanod, hogy a rossz idő keresztbe húzza a számításaidat. A sok szabadstrand és kirándulóhely garantáltan pénztárcabarát, és Valettában, az ország fővárosában néhány száz évet visszarepülhetsz az időben. Ha Máltára mész nyaralni, süttesd a hasad a varázslatos Golden Bay tengerparton, és ne hagyd ki Comino szemkápráztatóan égszínkék vízét is.

Spanyolország

A Spanyolország déli részén fekvő tengerpart, a Costa del Sol is tökéletes úti cél, ha nem akarsz vagyonokat költeni a nyaralásra. A bolgár tengerparthoz hasonló árakkal találkozhatsz a spanyol tengerpart ezen szakaszán is. Az italok, üdítők ugyanúgy néhány száz forintba kerülnek, egy kiadós ebédet pedig két fő részére már 10 ezer forint alatti összegből is kihozhatsz. Emellett autentikus környezetben, aranyló homokú tengerparton pihenhetsz, sétálhatsz a pálmafákkal övezett parton, és mindezt igazi, hamisítatlan mediterrán környezetben teheted.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top