Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Útravaló
szponzorált tartalom

Szállásfoglalás, repülőjegy vásárlás, autóbérlés – így spórolhatsz foglalás közben

Nyaralni készülsz, magad szervezed az utazást, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Néhány trükkel több tízezer forintot is spórolhatsz!

A szervezett utaknak megvan az az előnyük, hogy leveszik a szállásfoglalás és az utazás gondját is a vállunkról. Ha viszont saját magunk intézzük a nyaralásunkat, sok mindenre oda kell figyelnünk, de tény, sokat is spórolhatunk, ha előrelátók vagyunk.

Nézd meg, hol és mikor foglalsz szállást!

Használd az ár-összehasonlító oldalakat, mert súlyos tízezreket is megspórolhatsz már a foglalás közben is. Ha hotelben szeretnél lakni, elég beírnod a paramétereket, mint amilyen a tengerparttól, városközponttól való távolság, a kilátás, a szoba felszereltsége, és a legolcsóbb találatot a lista elején találod. De foglalhatsz szállást magánszemélyektől is, akik sokszor még jobb ellátást biztosítanak, mint a 3 csillagos szállodák. Még többet megtakaríthatsz, ha szezonon kívül nyaralsz: a mediterrán országokban, tőlünk délre még szeptemberben és októberben is tökéletes az idő a nyaraláshoz. Ha e mellé még úgy foglalsz, hogy a hétvégét kihagyod, és a hétköznapokat részesíted előnyben, szinte biztos, hogy több ezer forinttal több marad a bankkártyádon.

Utazás

Már azzal sokat spórolhatsz, hogy okosan választod meg az utazás formáját. Ha úgy érzed, kocsival, vagy busszal is elérhető távolságban van a kiválasztott nyaralóhely, és telekocsival mentek nyaralni, akkor kétség kívül a négy kerék lehet a legolcsóbb. De ha repülővel utazol, akkor sem kell hatalmas költségekbe verned magad: ha előre, az indulás előtt néhány lefoglalod a jegyedet, sokkal olcsóbban hozzájuthatsz. A légitársaságok az indulás előtt 3-4 héttel gyakran hirdetnek akciót, hogy a gépek megteljenek, ezért légy szemfüles, és kísérd figyelemmel a kiválasztott járatot! Sőt, néha a keddi és a szerdai utazás sokszor olcsóbb lehet, mint a vasárnapi és a hétfői.

Bérelj okosan autót!

Vannak szigetek, városok, ahol elég a kerékpár, vagy egy kismotor, azonban ha nagyobb távolságokat kell megtenned a nyaralásod alatt, érdemes autót bérelned.  Ha ezt tervezed, fontos időben felkészülnöd arra, hogy autóbérléskor általában dombornyomott bankkártyát kérnek a szolgáltatók, sőt, a legtöbb helyen csak hitelkártyát fogadnak el a kaució kifizetésekor, betéti kártyát nem.

 Pakolj okosan!

Ha repülővel utazol, a poggyászod súlyán rengeteg múlik. Nemcsak arra kell ügyelned, hogy induláskor beleférjen a súlyhatárba, hanem a visszaútra is gondolnod kell! Bárhová is megyünk nyaralni, a legtöbben vásárolunk a helyi különlegességekből, hozunk haza emléktárgyakat, ajándékokat, akár ruhákat is a bazársorról. Ha mégis elszámoltad magad, felárat kell fizetned, ami váratlan költséget jelenthet.

Érdemes kihasználni a részletfizetési funkciót!

Sokan nem tudják, de a bolti vagy internetes hitelkártyás vásárlások során igénybe vett hitelösszegek részletekben is visszafizethetőek minimum 20 000 Ft feletti költés esetén, a bank döntése alapján. Ha OTP hitelkártyánkkal* a szolgáltatás aktiválását követően ezt a funkciót választjuk, akkor az általunk kiválasztott futamidő alatt a hitelkártya kamatánál kedvezőbb feltételekkel** fizethetjük vissza vásárlásainkat, fix, egyenlő havi részletekben. A részletfizetésbe helyezett összeg elkülönül a többi hitelkártyás költéstől, csökkenti a felhasználható hitelkeretet, de a megmaradt keretből továbbra is szabadon gazdálkodhatunk. A részletfizetés lehet azonnali vagy utólagos is.

*THM mértéke OTP Bonus: 38,3%, OTP BonusGold: 38,7%
**THM mértéke Azonnali és Utólagos részletfizetésnél: 33,5%

ÉRDEKEL
Szponzorált tartalom

Címlap

top