Útravaló
Szponzorált tartalom

Szállásfoglalás, repülőjegy vásárlás, autóbérlés – így spórolhatsz foglalás közben

Nyaralni készülsz, magad szervezed az utazást, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Néhány trükkel több tízezer forintot is spórolhatsz!

A szervezett utaknak megvan az az előnyük, hogy leveszik a szállásfoglalás és az utazás gondját is a vállunkról. Ha viszont saját magunk intézzük a nyaralásunkat, sok mindenre oda kell figyelnünk, de tény, sokat is spórolhatunk, ha előrelátók vagyunk.

Nézd meg, hol és mikor foglalsz szállást!

Használd az ár-összehasonlító oldalakat, mert súlyos tízezreket is megspórolhatsz már a foglalás közben is. Ha hotelben szeretnél lakni, elég beírnod a paramétereket, mint amilyen a tengerparttól, városközponttól való távolság, a kilátás, a szoba felszereltsége, és a legolcsóbb találatot a lista elején találod. De foglalhatsz szállást magánszemélyektől is, akik sokszor még jobb ellátást biztosítanak, mint a 3 csillagos szállodák. Még többet megtakaríthatsz, ha szezonon kívül nyaralsz: a mediterrán országokban, tőlünk délre még szeptemberben és októberben is tökéletes az idő a nyaraláshoz. Ha e mellé még úgy foglalsz, hogy a hétvégét kihagyod, és a hétköznapokat részesíted előnyben, szinte biztos, hogy több ezer forinttal több marad a bankkártyádon.

Utazás

Már azzal sokat spórolhatsz, hogy okosan választod meg az utazás formáját. Ha úgy érzed, kocsival, vagy busszal is elérhető távolságban van a kiválasztott nyaralóhely, és telekocsival mentek nyaralni, akkor kétség kívül a négy kerék lehet a legolcsóbb. De ha repülővel utazol, akkor sem kell hatalmas költségekbe verned magad: ha előre, az indulás előtt néhány lefoglalod a jegyedet, sokkal olcsóbban hozzájuthatsz. A légitársaságok az indulás előtt 3-4 héttel gyakran hirdetnek akciót, hogy a gépek megteljenek, ezért légy szemfüles, és kísérd figyelemmel a kiválasztott járatot! Sőt, néha a keddi és a szerdai utazás sokszor olcsóbb lehet, mint a vasárnapi és a hétfői.

Bérelj okosan autót!

Vannak szigetek, városok, ahol elég a kerékpár, vagy egy kismotor, azonban ha nagyobb távolságokat kell megtenned a nyaralásod alatt, érdemes autót bérelned.  Ha ezt tervezed, fontos időben felkészülnöd arra, hogy autóbérléskor általában dombornyomott bankkártyát kérnek a szolgáltatók, sőt, a legtöbb helyen csak hitelkártyát fogadnak el a kaució kifizetésekor, betéti kártyát nem.

 Pakolj okosan!

Ha repülővel utazol, a poggyászod súlyán rengeteg múlik. Nemcsak arra kell ügyelned, hogy induláskor beleférjen a súlyhatárba, hanem a visszaútra is gondolnod kell! Bárhová is megyünk nyaralni, a legtöbben vásárolunk a helyi különlegességekből, hozunk haza emléktárgyakat, ajándékokat, akár ruhákat is a bazársorról. Ha mégis elszámoltad magad, felárat kell fizetned, ami váratlan költséget jelenthet.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top