Valentin-nap

Rómeó titkos kívánsága

Néhány évvel ezelõtt február 14-e csak egy egyszerû nap volt a naptárunkban. Ma már ünnep - a szerelem ünnepe.

Lehet szeretni, lehet utálni, hívhatjuk Bálint napnak, vagy Valentinnak, a lényeg, hogy ez egy alkalom arra, hogy szerelmünknek újból hangot adjunk. Akár csak néhány kedves szóval, egy szerelmes gesztussal, egy különleges vacsorával vagy egy apró ajándékkal.

Mi nők persze mindig arra gondolunk, hogy vajon a kedvesünknek eszébe jut-e, hogy ezen a napon valamivel kedveskedjen nekünk?
Fennhangon természetesen azt mondjuk, hogy nem várunk semmit, hiszen ez csak egy mondvacsinált ünnep, de titokban, a lelkünk mélyén igenis azt szeretnénk, ha munkából hazaérve egy szál virággal és egy kis szív alakú csokoládéval lepne meg bennünket. 

Ne bízzuk a véletlenre! Adjuk finoman tudtára, hogy nekünk mégis csak jelent valamit ez a nap. Reggel a fürdőszobai tükörre a tűzpiros ajakrúzsunkkal rajzoljunk egy szivecskét. Így biztosan érteni fogja a célzást, és nem üres kézzel fog este beállítani. Ezután már nem kell mást tennünk, mint elhelyezni a lakás különböző pontjain néhány hangulatos szív alakú gyertyát, behűteni a pezsgőt, és elkészíteni az ínycsiklandozó vacsorát. Valentin napján bátran lehet fokozni-szélesíteni az élmények skáláját, de ne feledjük, hogy a férfiak szívéhez, a gyomrukon keresztül vezet a legrövidebb út, és, hogy leginkább a vizuális ingerekre érzékenyek. Ezt tartsuk szem előtt, amikor készítjük a vacsorát!


Íme hát egy tökéletes, romantikus vacsora recept:

A Valdor Csupaszív, amely baromfi húsból készült, gyorsfagyasztott, készresütött, panírozott és szív alakúra formázott falatka, az ilyen különleges alkalmakra igazán tökéletes választás. Nemcsak ízletes, de szív alakú formája a szemet is gyönyörködteti és illik az alkalomhoz. Süthetjük hagyományosan serpenyőben, kevés olajban, vagy sütőben olaj nélkül, sőt, mikróban elkészítve is kiváló íze van. Remekül passzol hozzá bármilyen köret, legyen az rizs, krumpli, zöld köret vagy saláta. Ráadásul csak néhány perc az elkészítési ideje.

Rómeó titkos kívánsága
Valdor Csupaszív vörösboros aszaltszilvás mártással

Elkészítési idő 30 perc

Hozzávalók 2 személyre:

• 8 db VALDOR Csupaszív
• 10-12 db kimagozott aszaltszilva
• 1 db savanyú alma
• 2 dl vörösbor
• 2 ek. cukor
• 1 dkg vaj
• 1 kis fej hagyma
• 1 dl tejszín
• csipetnyi kakukkfű
• reszelt citromhéj
• só

A VALDOR Csupaszív falatkákat kisütjük és melegen tartjuk. A mártáshoz az aszaltszilvát feldaraboljuk és 10 percig főzzük a megcukrozott vörösborban. A hagymát felaprítjuk, üvegesre pároljuk a vajon, majd rátesszük a lecsurgatott szilvát és a felszeletelt almát. Citromhéjjal és kakukkfűvel ízesítjük, majd felöntjük 1/2 dl vörösborral, amiben előzőleg a szilvát főztük. Kb. 5 perc főzés után adjuk hozzá a tejszínt és addig főzzük, amíg krémesen finom nem lesz. Köretként párolt rizs, vagy burgonyapüré illik hozzá.

És, hogy mi történik vacsora után? Hát…

A Valdor természetesen nemcsak Valentin napra készít finomságokat. Egész évben hideg-és meleg vacsorákhoz is kínál finomságokat. Nézd meg képgalériánkat és ismerd meg a többi ínycsiklandozó Valdor terméket »



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top