Őszibarackgyönyör
Igencsak célzatos gyümölcs: akár egy női kebel.
Hozzávalók:
1 nagy meghámozott őszibarack
2 gombóc citromfagylalt
2 marrasquinocseresznye
1 evőkanál marrasquinolikőr
1 pohár rozé pezsgő
Elkészítése:
Vágj félbe az őszibarackot, és szedd ki a magját. A két fél gyümölcsöt rakd egy-egy széles szájú pohárba. Tegyél rájuk egy gombóc fagylaltot, díszítsd a cseresznyékkel, és locsold meg őket egy kevés likőrrel is. Töltsd tele a poharakat a pezsgővel, és tüstént tálald.
Vénusz tajtékja
Üdítő nyári édesség, ami mindig kihúz a bajból.
Hozzávalók:
1 banán
½ alma
½ narancs leve
1 meghámzott kivi
1 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
1 evőkanál mentalikőr
2 vékony citromkarika és egy ½ citrom leve
Elkészítése:
Hámozd meg a gyümölcsöket és tedd mindet turmixgépbe, kivéve a citromkarikákat. Forgasd erősen 3 percig. Töltsd a krémet magas poharakba, a citromkarikákat pedig húzd díszítésül a pohár peremére.
Szerelmesek Charlotte-ja
Rogyásig megrakva afrodiziákumokkal: csokoládéval, dióval, kávéval, likőrrel, tojással!
Hozzávalók:
4 darált csokoládés linzer (vagy keksz)
2 tojás
1 kis tábla keserű csokoládé (75 g)
2 evőkanál darált dió
2 evőkanál cukor
2 evőkanál vaj
½ kis csésze erős feketekávé
1 evőkanál konyak
Elkészítése:
Törd össze a csokoládét, és 2 evőkanál vízzel olvaszd fel egy vastag falú lábasban. Add hozzá a cukrot és a vajat. Alaposan kevergetve egyesével vegyítsd hozzá a tojássárgákat. Főzd 5 percig, majd vedd le a tűzről. Verd a fehérjéket kemény habbá, és keverd bele a csokoládét a dióval együtt. Óvatosan öntsd hozzá a kávét, a konyakot és a linzert. Töltsd két széles szájú pohárba, és díszítsd chantillykrémmel.
Lelki vigasz tejberizs
Érzékibb édességet elképzelni sem tudok ennél… Ez a recept nyolc egészséges étvágyú személyre szól, de belebetegednék, ha csökkentenem kellene a mennyiséget. Én egy ültömben, egyetlen szemhunyás nélkül be tudnám falni, nem látom be, hogy a kedves Olvasó miért lenne ezzel másképp. Ha mégis marad belőle, akkor elteheted a hűtőszekrénybe, azután ha kedved támad, akkor használd olyképp, hogy a kedvesedet borítsd be tetőtől talpig a gyönyörűséges tejberizzsel, utána módszeresen nyald le róla. Megéri az árát, amit ez esetben kell fizetni a kalóriákért.
Hozzávalók:
½ csésze rizs
10 csésze tej
2 csésze cukor
1 rúd fahéj
1 evőkanál fahéjpor
1 darab citromhéj
4 csésze langyos víz
Elkészítése:
Áztasd a rizst fél órára langyos vízbe. Szűrd le. Főzd a rizst tejben a fahéjrúddal, amíg meg nem puhul, ami körülbelül fél órába telik. Add hozzá a cukrot és a citromhéjat, majd időnként megkeverve, hogy le ne kapjon, folytasd a főzést nagyon alacsony lángon, amíg be nem sűrűsödik, ez megint egy fél óra. Akkor töltsd az egészet tálba, állítsd a hűtőszekrénybe, és mielőtt felszolgálod, szórd meg a fahéjporral.
Részeges körte
Drága jó Teresa nénikém rajongásig szerette, és bár angyali tisztaságú lélek volt, pajzán fények gyúltak a szemében, ha elé rakták ezt a körtét.
Hozzávalók:
1 nagy érett, meghámozott és félbe vágott körte
½ citrom leve és reszelt héja
2 evőkanál ricottatúró
1 evőkanál méz
1 csipetnyi szerecsendió
2 evőkanál cukor
1 pohár vörösbor
1 rúd fahéj
Elkészítése:
Vájd ki a körték közepét, és locsold meg őket citromlével, hogy ne barnuljanak meg. Mindkettőt töltsd meg a ricottatúró, a méz, a citromreszelék és a szerecsendió keverékével. Állítsd hűtőszekrénybe. A borból, a cukorból és a fahéjból főzz sűrű és illatos szirupot. Melegen öntsd a hideg körtékre, és tálald legott.
Az Aphrodité nem pusztán egyszerű és nagyszerű afrodiziákus receptek gyűjteménye, hanem a szerelem, az érzékek és a kulináris élvezetek ódája, amellyel Isabel Allende a vágy és a képzelet adta gyönyört és örömet ünnepli. A magával ragadó, mesterien megírt bájos mesék, az ínycsiklandozó receptek, és az írónő kópés humora, asszonyi bölcsessége minden olvasót rabul fog ejteni. Bővebben a könyvről » Kiadó: Geopen Könyvkiadó » |