Valentin-nap

Vágykeltõ édességek

Ezek a receptek két édesszájú szerelmesnek valók, akik alkalmasak rá, hogy az édességet élvezettel és nyugalommal kóstolgassák el.





Őszibarackgyönyör

Igencsak célzatos gyümölcs: akár egy női kebel.

Hozzávalók:
• 1 nagy meghámozott őszibarack
• 2 gombóc citromfagylalt
• 2 marrasquinocseresznye
• 1 evőkanál marrasquinolikőr
• 1 pohár rozé pezsgő

Elkészítése:
Vágj félbe az őszibarackot, és szedd ki a magját. A két fél gyümölcsöt rakd egy-egy széles szájú pohárba. Tegyél rájuk egy gombóc fagylaltot, díszítsd a cseresznyékkel, és locsold meg őket egy kevés likőrrel is. Töltsd tele a poharakat a pezsgővel, és tüstént tálald.


Vénusz tajtékja

Üdítő nyári édesség, ami mindig kihúz a bajból.

Hozzávalók:
• 1 banán
• ½ alma
• ½ narancs leve
• 1 meghámzott kivi
• 1 tojásfehérje
• 4 evőkanál cukor
• 1 evőkanál mentalikőr
• 2 vékony citromkarika és egy ½ citrom leve

Elkészítése:
Hámozd meg a gyümölcsöket és tedd mindet turmixgépbe, kivéve a citromkarikákat. Forgasd erősen 3 percig. Töltsd a krémet magas poharakba, a citromkarikákat pedig húzd díszítésül a pohár peremére.






Szerelmesek Charlotte-ja


Rogyásig megrakva afrodiziákumokkal: csokoládéval, dióval, kávéval, likőrrel, tojással!

Hozzávalók:
• 4 darált csokoládés linzer (vagy keksz)
• 2 tojás
• 1 kis tábla keserű csokoládé (75 g)
• 2 evőkanál darált dió
• 2 evőkanál cukor
• 2 evőkanál vaj
• ½ kis csésze erős feketekávé
• 1 evőkanál konyak

Elkészítése:
Törd össze a csokoládét, és 2 evőkanál vízzel olvaszd fel egy vastag falú lábasban. Add hozzá a cukrot és a vajat. Alaposan kevergetve egyesével vegyítsd hozzá a tojássárgákat. Főzd 5 percig, majd vedd le a tűzről. Verd a fehérjéket kemény habbá, és keverd bele a csokoládét a dióval együtt. Óvatosan öntsd hozzá a kávét, a konyakot és a linzert. Töltsd két széles szájú pohárba, és díszítsd chantillykrémmel.


Lelki vigasz tejberizs

Érzékibb édességet elképzelni sem tudok ennél… Ez a recept nyolc egészséges étvágyú személyre szól, de belebetegednék, ha csökkentenem kellene a mennyiséget. Én egy ültömben, egyetlen szemhunyás nélkül be tudnám falni, nem látom be, hogy a kedves Olvasó miért lenne ezzel másképp. Ha mégis marad belőle, akkor elteheted a hűtőszekrénybe, azután ha kedved támad, akkor használd olyképp, hogy a kedvesedet borítsd be tetőtől talpig a gyönyörűséges tejberizzsel, utána módszeresen nyald le róla. Megéri az árát, amit ez esetben kell fizetni a kalóriákért.

Hozzávalók:
• ½ csésze rizs
• 10 csésze tej
• 2 csésze cukor
• 1 rúd fahéj
• 1 evőkanál fahéjpor
• 1 darab citromhéj
• 4 csésze langyos víz





Elkészítése:
Áztasd a rizst fél órára langyos vízbe. Szűrd le. Főzd a rizst tejben a fahéjrúddal, amíg meg nem puhul, ami körülbelül fél órába telik. Add hozzá a cukrot és a citromhéjat, majd időnként megkeverve, hogy le ne kapjon, folytasd a főzést nagyon alacsony lángon, amíg be nem sűrűsödik, ez megint egy fél óra. Akkor töltsd az egészet tálba, állítsd a hűtőszekrénybe, és mielőtt felszolgálod, szórd meg a fahéjporral.


Részeges körte

Drága jó Teresa nénikém rajongásig szerette, és bár angyali tisztaságú lélek volt, pajzán fények gyúltak a szemében, ha elé rakták ezt a körtét.

Hozzávalók:
• 1 nagy érett, meghámozott és félbe vágott körte
• ½ citrom leve és reszelt héja
• 2 evőkanál ricottatúró
• 1 evőkanál méz
• 1 csipetnyi szerecsendió
• 2 evőkanál cukor
• 1 pohár vörösbor
• 1 rúd fahéj

Elkészítése:
Vájd ki a körték közepét, és locsold meg őket citromlével, hogy ne barnuljanak meg. Mindkettőt töltsd meg a ricottatúró, a méz, a citromreszelék és a szerecsendió keverékével. Állítsd hűtőszekrénybe. A borból, a cukorból és a fahéjból főzz sűrű és illatos szirupot. Melegen öntsd a hideg körtékre, és tálald legott.









A recepteket Isabel Allende Aphrodité – Mesék, ételreceptek és egyéb afrodiziákumok című könyvéből válogattuk össze.

Az Aphrodité nem pusztán egyszerű és nagyszerű afrodiziákus receptek  gyűjteménye, hanem a szerelem, az érzékek és a kulináris élvezetek ódája, amellyel Isabel Allende a vágy és a képzelet adta gyönyört és örömet ünnepli.

A magával ragadó, mesterien megírt bájos mesék, az ínycsiklandozó receptek, és az írónő kópés humora, asszonyi bölcsessége minden olvasót rabul fog ejteni.

Bővebben a könyvről »
 

Kiadó: Geopen Könyvkiadó »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top