Valentin-nap

Vivamus Borház és Pincészet

A teljes egészében családi tulajdonban levõ Vivamus vállalkozás 1990-ben alakult.




A cég egyik fő ágazata a szőlészet -borászat, borkereskedelem, mely a belföldi értékesítést 2006-ban kezdte el. A pincészet jelenleg a Balaton-felvidéken, Dörgicsén illetve Tokaj-hegyalján, Erdőbényén rendelkezik egy-egy bemutató-, kóstoló- és érlelő pincével.

A Dörgicsei Borház a balatonfüred-csopaki Történelmi Borvidék egyik legjelentősebb területén, Dörgicsén épült. A Balaton-felvidék hegyvonulatai és a köztük meghúzódó völgyek vulkanikus talaja kiváló lehetőséget biztosítanak a szőlőtermesztés számára. Ezen a területen termelt szőlőből készült borok csak palackozást követően kerülnek a Borház pincéjébe, ahol állandó hőmérséklet és páratartalom mellett kerül sor a palackos érlelésre.

A Tokaji pince Erdőbényén, az aszú feltalálásának a falujában található. A pincéről már az 1300-as évek elején keltezett írásos feljegyzések szólnak, majd mintegy 500 éven át tartó, folyamatos bővítés után érte el mai nagyságát. Így vált a borvidék egyik legnagyobb érlelő pincéjévé, 6000 hl-es tárolókapacitással. A háromszintes pincerendszer 3, 5 km hosszúságával az ország egyik legnagyobb látogatható pincéje.







A Vivamus pincészet készlete több mint 50 fajta borból tevődik össze, ez megközelítőleg egymillió palack minőségi és különleges minőségű bort jelent.







Kattints a képre!
Boraik már több hazai és külföldi versenyen megmérettettek, és jó eredményeket értek el. Amire leginkább büszkék: „A legjobb magyar bor” díja a Japán Wine Challenge-en és a Gundel étterem ajánlásával „A 100 legjobb magyar bor” cimü kiadványában két boruk is előkelő helyet foglal el.

A borok már több hazai hálózatban is megtalálhatóak. (CBA, Interfruct, Metro, CORA).

E mellett a Vivamus kínálatával a borkedvelők személyesen is megismerkedhetnek, mindkét helyszínen lehetőség van borkóstolóval egybekötött pincelátogatásra.

A Vivamus Pincészet arra törekszik, hogy a magyar borok széles és minőségi választékával megismertesse a világ borkedvelőit.











 






Valentin napra:


„Egy szál vörös rózsa, egy kellemes bor … Kettő az egyben? Románc a palackban.”

A bor: 2006 Sárgamuskotály édes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top