Valentin-nap

A szerelmes Rák

Egy igazi Ráknál a szerelem elválaszthatatlan a biztonságtól, a szeretettõl és a kedvességtõl. A Rák rendkívül heves érzelmekre képes, de gondosan megválogatja, kire irányuljon a szenvedélye. Nagyon lassan kötelezi el magát, hiszen a bizalom fontos a víz jegyek számára.





 Hogyan viselkedik a szerelmes Rák


Egy




Ha a Rák megállapodik valaki mellett, azonnal belép a képbe az Anya-mítosz. Ez jelentheti azt, hogy egy kis törődésre van szüksége, de az is előfordulhat, hogy ő kíván a partnere fölött anyáskodni. A Rák az erőnkre nem igazán kíváncsi, de ha megmutatjuk fájdalmunkat, elesettségünket, akkor rögtön a szívébe zár minket. Szüksége van arra, hogy szükség legyen rá. Ritka az a Rák, aki kirakatba teszi a szívét, ezért meg kell tanulnunk értelmezni a jeleit.

Hangulatváltásait is megfelelően kell értelmezni. Ha duzzog és mogorva, úgy érzi, elutasítják. Ha túlságosan ragaszkodó, megerősítést vár. A nyafogás azt jelenti, hogy ez az önsajnálat napja. Ha vádaskodik, úgy érzi, nem értékelik eléggé. Ha azonban megpróbáljuk szóba hozni ezeket, a Rák eloldalog, maga sem érti, mi történik, lehet az egész csak egy pillanatnyi hangulatzavar.

A Rák általában hűséges egy kapcsolatban, mert fontos számára a biztonság. Mégis előfordulhat, hogy nem veti meg a kalandokat. Sokszor azért nem képes elkötelezni magát, mert retteg egy esetleges szakítástól. Számára nem könnyű a szakítás, még akkor sem, ha már nagyon vágyik a szabadságra. Ha egyre visszafogottabb lesz érzelmileg, ha szexuálisan elhidegül, azzal azt akarja mondani: „Nem bírom itt tovább!” Túl félelmetes számára szembenézni a dolgokkal, és a többi ember véleménye is riasztó lehet, ezért inkább csendesen, fokozatosan elviselhetetlenné válik, hogy inkább őt dobják ki.

A jegy szülöttének az állandó biztonság és a gyökerek utáni vágya még a legröpkébb kaland esetében is egy hosszabb, folyamatos viszony illúzióját keltheti. Könnyű szeretni kedvessége, érzékenysége és bátorsága miatt, amivel szeretteit védelmezi. Nehéz azonban elviselni hangulatváltozásait és a jegyben állandóan jelen lévő önző gyermeket. Mindegy, hogy az anya vagy a gyermek szerepét játssza, a Rák szeretetigénye és megerősítési kényszere mindig jelen van.

Ha természetünkből adódóan hidegek és függetlenek vagyunk, valamint nehezen mutatjuk ki érzelmeinket, akkor tartsuk magunkat távol a Ráktól. De ha melegszívűek vagyunk, és képesek vagyunk megérteni ezt a törékeny és makacs álmodozót, kellemes meglepetésben lehet részünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top