Valentin-nap

A szerelmes Szûz

A Bikához és a Bakhoz hasonlóan a Szûz is földies jegy. Szexuális szükségletei sokszor mélyek és érzékiek, érzékenysége és finomsága pedig lehetõvé teszi számára, hogy nagyon élesen tudatában legyen a másik személy szükségleteinek. Ennek az érzékeny oldalnak a felszabadítása viszont nehéz lehet.





 Hogyan viselkedik a szerelmes Szűz

 






Azt mondják, a Szűz lassan „melegszik fel”, és ez valószínűleg igaz. Ennek az lehet az oka, hogy fél az ismeretlentől, hiszen a szenvedély nem olyasvalami, amit pontosan meg lehetne határozni, és ami biztonságot nyújtana.

A Szüzet nem lehet olyan könnyen megbolondítani, és nem veszíti el a fejét egy szép arc láttán. Néha túl sokat gondolkozik. Szüksége van arra, hogy kommunikáljon, hogy a kapcsolatnak más alapja is legyen a szexualitáson kívül. Sokszor a Szűz realizmusa is belép a képbe, és ez megnehezíti, hogy ki merjen próbálni egy „szerelem első látásra” kapcsolatot. Néha nagyon hűvös tud lenni, és kizárja az életéből azt, akihez egyébként vonzódik. Nem bízik a rejtettben, ellenőrizhetetlenben vagy megmagyarázhatatlanban.
A világot nagy érdeklődéssel figyeli, és túl sokat tud ahhoz, hogy komolyan tudja venni.

Ha megengedi magának, hogy szerelmes legyen, akkor is idő és óvatos táplálgatás kell neki. Mindig a megbízhatót fogja választani a lángolóval szemben. Ezt megfigyelhető az ízlésében, abban, ahogy a lakását berendezi, és a szokásaiban is. Mindig a hasznosat, a biztonságosat, az ismertet, a minőséget választja a ragyogóval, a spontánnal, a megbízhatatlannal szemben. Ez borzasztóan unalmas lehet, de ha társul hozzá egy kis humor és érzék a szórakozáshoz, akkor olyan megértést, melegséget és bölcsességet adhat, amely elbűvöli és vonzza a másik nemet.

Ahogy mindenki más, a Szűz is azokat a dolgokat keresi partnerében, amelyeket elnyom magában. A Szűz, a „földhöz kötött repülőgép-tervező, a szárazföldi hajószakember” sokszor értéktelennek érzi magát. Legnagyobb félelme az életben az, ami a szerelemben leginkább vonzó: az intenzív káosz és az intuíció, a képzelőerő spontán önkifejezése. Amikor egy tüzes jeggyel találkozik, a benne élő elnyomott gyermek szeretne megszökni és szabad lenni. Jellemző erre a jegyre, hogy sokszor megtagadja magától az élet örömeit, inkább dolgozik, köszöni szépen, de túl sok elintéznivalója van.

A Szűz általában olyan partnert választ, aki képviseli mindazt a felelőtlenséget és drámát, amelyet ő nem enged meg magának. Ezek a kapcsolatok természetesen kétféleképpen alakulhatnak: vagy a Szűz enged fel, lazít és hozza egyensúlyba önmagát, vagy partnerét alakítja formára. Ilyenkor a tűz jegyű partner sárkánnyá változik és tüzet okád, mert a Szűz állandóan hibát talál benne és kritizálja.

A Szűz jegy szülöttének kapcsolatai akkor alakulhatnak zökkenőmentesen, ha egy másik föld elemet talál magának, aki beleillik saját kis biztonságos világába. A boldogság receptje azonban ebben az esetben is ugyanaz: egy nagy adag gyermeki szabadság, kockáztatni, játszani. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top