Szex

“A szeretőkkel ünneplik a február 15-ét!”

Az egyik országban a nagymama is küld az unokának képeslapot Valentin-napra, egy másik országban pedig február 15-én a szeretőkkel is megünneplik a Valentin-napot. Máshol pedig még a piros szívecske is erkölcstelen.

„Hatalmas a felhajtás Valentin-napkor nálunk – meséli a Nők Lapja Cafénak a Fülöp-szigeteki Nelson. – Hasonlóan ünneplünk, mint nyugaton. Mindenhol szívecskék, az épületek is feldíszítve. Abból látszik, hogy mennyien ünneplik, hogy a szívecske alakú csokik, virágok, Valentin-napi óvszerek vagy szexjátékok ára ilyenkor megemelkedik. A bevásárlóközpontok tele vannak, az éttermek és hotelek pedig ontják az ajánlatokat a szerelmespároknak.”

„A szeretőkkel ünneplik a február 15-ét!”


Vakrandi

Baráti társaságok, vagy akár kollégák ilyenkor vakrandis játékot játszanak. Három fiú vagy lány ül maszkban vagy egy paraván mögött, és a leendő randipartnerük kérdéseket tesz fel nekik, aki pedig a legjobban tetsző választ adja, azzal elmennek randira. „Ilyenkor rengeteg villámrandit szerveznek az éttermekben, vannak, akik csak szórakozásnak fogják fel, de van, aki nagyon komolyan veszi” – teszi hozzá a 38 éves Nelson.

„Ami pedig elég furcsán hangozhat, de tényleg igaz, hogy február 15-én a szeretőikkel is megünneplik a házasemberek a Valentin-napot, hiszen a 14-e a feleségeké.”

Dia dos namorados

„A szeretőkkel ünneplik a február 15-ét!”A jó pár éve Londonban élő Angie is azt mondja, klasszikus nyugati módon ünnepelnek a britek is. „Mindenhol rózsaszín szívecskék, és ami nagyon menő, képeslapokat, a párok csokit és virágot küldenek egymásnak a munkahelyükre vagy haza.”

Brazíliában is ünneplik a szerelmet, csak nem február 14-én, hanem június 12-én. „Persze nem Valentin-napnak hívják, hanem »dia dos namorados«-nak, vagyis  együtt járók vagy barátok napjának, de a szokások ugyanazok” – mondja a 33 éves Peter a Nők Lapja Cafénak. A február 14-e nagyon közel esik a híres karneválhoz, ezért van inkább júniusban, pont Szent Antal, a házasság egyik védőszentjének napja előtt. „Csoki, képeslapok, kis ajándékok, ugyanazt ajándékozzák egymásnak, mint más országokban” – teszi hozzá Peter.

Az Indonéziában élő Lilla is azt meséli, hogy ott is ünneplik, persze csak a nagyobb városokban, a kis halászfalvakban egész más ünnepek vannak, követik a hagyományokat, de ott nem a Valentin-nappal vannak elfoglalva. „Ahol viszont ünneplik, igazi giccsparádé van: a plüssállatkáktól a bonbonig minden van.”

I LOVE YOU MOM!

„Itt nemcsak a szerelmesek, hanem a barátok, a rokonok is ünneplik a Valentin-napot, sőt ha bemegyek a munkahelyemre, halomban áll a szív alakú csoki, amiből mindenki egész nap eszegethet” – mondja a 3 éve New Yorkban élő Eszter. A boltokat telerakják szívecskés plüssökkel, szív alakú bonbonokkal, szív alakú tortákkal, szív alakú lufikkal. „Itt mindenki az ünnep részese lesz, mert óhatatlanul is bekerülsz a Valentin-napi forgatagba . Az iskolákban a gyerekek ajándékot készítenek a szülőknek: »I love you MOM and Dad« szöveggel. Ha találkozom az utcán a szomszéd nénivel, boldog Valentin-napot!-tal üdvözöl – teszi hozzá Eszter. – De a kissé távolabb elő nagymama is szívecskés képeslapot küld az unokáknak, ha nem tudja megoldani a találkozást.”

„A szeretőkkel ünneplik a február 15-ét!”

Persze a házaspárok és a párok is romantikáznak otthon, szállodában vagy étteremben. Gyertyafény, rózsák, minden, ami kell, sőt sok ilyenkor az eljegyzés, lánykérés. „Az egyik barátunk, Benito is Valentin-napon kérte meg a  barátnője, Sandra kezét: háromórás titokzatos autóút után egy kis hegyi házikóban, gyertyákkal pezsgővel, rózsaszirmokkal” – teszi hozzá Eszter.

Nincs csók

„Egyiptomban két Valentin-nap van: egyszer a február 14-e, ami állítólag csak az utóbbi évtizedben nőtte ki magát, előtte nem volt túl népszerű, és van egy november 4-én, a Day of Love – mondja Zsófi, aki pár éve él Kairóban. – Itt, Kairóban nem sokan ünneplik, de Mansoura városában nagyon nagy nap.”

„A szeretőkkel ünneplik a február 15-ét!”

Egyiptomban a nagyon erős vallásos beállítottság miatt sokan elítélik ezeket az ünnepeket, még a házasok sem foghatják meg egymás kezét az utcán, a csók meg egyenesen kizárt.
„Itt minden fiatal a házasságra készül egész életében, ami sok esetben nagyon nehéz feladat, hiszen a népesség nagy része nagyon szegény, és évekig, sőt évtizedekig gyűjt arra, hogy megházasodjon” – magyarázza Zsófi a Nők Lapja Cafénak, miért van az, hogy Egyiptomban nem élnek egyedül, szingliként a fiatal lányok vagy pasik. „A lakosság harmada 30 év alatti »szerelemre éhes« fiatal, akiknek semmilyen módja nincs a másik nemmel való keveredésre, így a Valentin-naptól eltekintve is itt nagy hangsúly esik a giccses romantikára, az érzelmek egyetlen legális kifejezési módjára” – magyarázza Zsófi.

„Iszonyatosan giccses macik, szív alakú plüsscuccok, piros, borzalmas képkeretek, itt minden elképesztően túldíszített, és év közben is meg lehet őket venni, Valentin-napkor kicsivel több ilyen cucc van az üzletekben.”

Az egyiptomi fiatalok romantikus számokat küldözgetnek egymásnak, de a romantika csúcsa bérelni egy feluccát, egy kis hajót, amin lehet csónakázni a szerelmeddel szigorúan érintés nélkül. „Ha egy pár együtt van, akkor az nagyjából azt jelenti, hogy rengeteg időt töltenek telefonálással, éjjeleken át tartó esemesezgetéssel titokban, hogy a család meg ne tudja” – teszi hozzá Zsófi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top