
Hozzávalók 5-6 darabhoz
A tésztához:
15 dkg liszt |
A töltelékhez:
1 üveg meggybefőtt, lecsepegtetve |

A lisztet a porcukorral elkeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával tésztává gyúrjuk, és hűtőben 20 percig pihentetjük. Ezt követően 3 mm vékonyra nyújtjuk, és akkora köröket vágunk ki belőle, hogy kibélelhessük vele a kis formákat. A maradék tésztát újra összegyúrjuk és kinyújtjuk, majd megkenjük tojással, és kiszúrjuk belőle a szívecskéket. A kibélelt formákat 170 C-fokos sütőben világosra (kb. 10 percig) sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A lecsepegtetett meggyet összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a morzsával, majd a kész tölteléket elosztjuk az elősütött linzerkosárkákba, és elhelyezzük rajta a szíveket. Megszórjuk a jégcukorral, és 180 C-fokos sütőben aranybarnára sütjük. Ha langyosra hűlt, kiborítjuk a formából.
Elkészítési idő: 30 perc
Pihentetés: 20 perc
Sütés: 30 perc